Behind the Throne

 

Behind The Throne on sivusto poikkeuksellisista ilmiöistä kiinnostuneille ihmisille. BTT on ensisijaisesti kantaaottava sivusto. Itsetarkoituksena ei ole tehdä tiedettä vaan ennemminkin tarjota kanava jokaiselta ihmiseltä löytyvälle terveelle maalaisjärjelle. Kantaa voidaan ottaa kaikesta maan ja taivaan väliltä ja tarkoitus on siis pudota johonkin terveen skeptismin mutta avoimen maailmankuvan välimaastoon.

Tämä sivusto on perustettu maaliskuussa 2011. Perinteisissä skeptikko- ja "hörhö"sivustoissa on rassannut aiheiden yksipuolinen tarkastelu; yleensä pyritään etsimään vain omaa ennakkonäkemystä tukevia tutkimuksia tai tietoa. Harras toiveeni kuitenkin on, että tätä sivustoa olisi sekä skeptikon että ei niin skeptikon mukava lukea. Jokainen yhteisöhän on sen jäseniensä summa, ja kaikkien ei tarvitse ajatella samalla tavalla - ei tälläkään sivustolla, vaan koko sivuston ideana on enemmänkin tarjota ylipäätään kanava tällaiselle "kultaisen keskitien" lähestymistavalle.

Tämä sivusto tai yhteisö ei varsinaisesti harrasta mitään säännöllistä julkaisutoimintaa, mutta sivustolla voidaan julkaista kaikkien halukkaiden kirjoituksia, kunhan se täyttää terveen järjen kriteerit. Jos olet halukas laittamaan kirjallisen tuotoksesi nettiin tämän sivuston kautta, niin se onnistuu parhaiten laittamalla sähköpostia alla olevaan osoitteeseen. Myös keskustelufoorumi on kaikkien vapaassa käytössä, myös ilman rekisteröitymistä. Sivuston aktiivisin alue onkin keskustelufoorumi, jonne on vähitellen muodostunut vakituinen kävijäkunta.

Sivuston nimi on käännettynä "Valtaistuimen takana". Kokonaisuudessaan "Behind The Throne" viittaa termiin "power behind the throne" eli tietoon tai valtaan joka on varsinaisen vallanpitäjän (valtaistuimen) takana, esimerkiksi politiikassa ryhmään jolla on se oikea valta käsissään. Se viittaa myös erääseen toiseen nimeen: Metatron (meta thronos) "one who serves behind the throne" tai "one who occupies the throne next to the throne of glory". Tämän pohjalta sivuston nimi on myös johdettu.

behindthethrone.net (at) gmail.com