Behind the Throne

Tervetuloa, Vieras
Käyttäjätunnus: Salasana:

AIHE: 10 vuotta kadoksissa, mutta mitä sanoi meedio?

10 vuotta kadoksissa, mutta mitä sanoi meedio? 09.07.2017 19:53 #4283

  • Zetor.
  • Zetor. hahmo
  • Poissa
  • Platinajäsen
  • Platinajäsen
  • Viestejä: 986
Tässä viestiketjussa on tullut esille myös Kyllikki Saaren katoamis-ja murhamysteeri vuodelta 1953.Tähän asiaan liittyen tutkailin hieman mm.Suomi24:en asiaan liittyviä viestejä.

Niistä,ja muistakin,lähteistä tulee esille se,että Isojoella tiedetään 99%:n varmuudella se,kuka teon takana oli.Koska niissä lähteissä mainitaan myös nimi,niin teon tekijäksi epäillään henkilöä jonka nimi oli Vihtori Lehmusviita.

Hän oli syntynyt vuonna 1915 ja hän oli ammatiltaan ojuri ja sekatyömies.Hänet oli aiemmin jo tuomittu seksuaalirikoksesta,ja hänellä oli sota-aikana esiintynyt mielenterveyteen liittyviä ongelmia.

Kesällä 1953-muutama kuukausi ennen kuin Kyllikki Saaren suohauta löytyi-hän oli jonkin aikaa pidätettynä ja kuulusteltavana.

Kuulustelussa hän sanoi,ettei Kyllikki Saaren ruumista koskaan tulla löytämään.Myöhemmin hän perui lausuntonsa ja sanoi,että poliisi oli tulkinnut hänen lausuntoaan väärin.Koska mitään konkreettista näyttöä ei ollut,niin hänet vapautettiin.

On arvioitu,ja todennäköisesti aivan oikein,että tekijän omatunto alkoi kolkuttamaan.Niinpä hän vei Kyllikin molemmat kengät lähelle suohautaa.Toisen kengän sisällä oli miesten sukka,jonka ympärille on kääriitty mustaa villalankaa,ja toisen kengän sisällä oli Kyllikin huivi.

Näiden "vihjeiden" perusteella Kyllikin suohauta löytyi Lellunlaakson suolta alle 200 metrin päässä katoamispaikasta ja hänet voitiin saattaa haudan lepoon.Vuosia myöhemmin poliisi paljasti,että kadoksiin jäivät Kyllikin pikkuhousut,rannekello ja virsikirja.

1960-luvun alussa teosta epäiltyä tiedetään kuulustellun Isojoen terveyskeskuksessa,mutta kun kuulustelun aikana teosta epäillyn käytöksessä alkoi esiintymään huolestuttavia piirteitä,niin paikalla ollut lääkäri keskeytti kuulustelun.Teosta epäilty henkilö menehtyi sairauteen Isojoen terveyskeskuksessa vuonna 1967.

Tapauksen tutkinnanjohtajana toiminut rikoskomisario Axel Skogman kertoi myöhemmin,että poliisi tietää teosta epäillyn nimen,mutta hän ei voi sanoa sitä koska riittävää näyttöä häntä vastaan ei saatu.Myös 2000-luvulla kerrottin julkisuudessa se,että että poliisilla oli vahva epäily tekijästä,mutta todisteet eivät olleet riittäviä.

Ja kuten aiemmin on tullut esille,niin selvännäkijät tarjosivat apuaan tapauksen selvittämiseksi.Mutta heidän avustaaan ei silloin,kuten ei myöhemminkään,ole ollut minkäänlaista hyötyä.

Tunnettuja ja ratkaisemattomia,eli siis avoimia,murhatapauksia on muitakin.Kuten esim.Tulilahden kaksoismurha vuoden 1959 heinäkuussa,Bodom-järven kolmoismurha kesäkuussa 1960 ja Kirkkonummen raaka kolmoismurha heinäkuussa 1990.

Näiden tekojen suhteen ei yksikään selvännäkijä ole tarjonnut "apuaan".Ja miksipä tarjoaisikaan koska heidän avustaan ei koskaan ole ollut hyötyä edes Suomessa saati muuallakaan maailmassa.
:whistle: :pinch:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Kaikki mikä on ilmassa,on irti!
Sivu luotiin ajassa: 0.132 sekuntia