Behind the Throne

Tervetuloa, Vieras
Käyttäjätunnus: Salasana:
 • Sivu:
 • 1

AIHE: Re: Vs: Re: Vs: Erimielisyyttä magneettikentästä

Re: Vs: Re: Vs: Erimielisyyttä magneettikentästä 24.03.2011 06:24 #91

 • Mr. Pressure
 • Mr. Pressure hahmo Aiheen kirjoittaja
 • Vieras
 • Vieras

Leukippos kirjoitti: "Nämä kaikki asiat ihminen kykenee ymmärtämään."

Sinä siis pystyt ymmärtämään juuri nuo seikat. Et kai kuvittele edustavasi inhimilistä ymmärrystä parhaimmillaan? Esimerkiksi minulla ei ole mitään vaikeutta hahmottaa laajenevaa tilaa. Sen sijaan nykyisten kosmologisten havaintojen käsittäminen ilman laajenevaa tilaa on minulle täysin ylivoimaista.

Sähkömagneettisia kenttiä olen käsitellyt sekä teoreettisesti, että käytännön tasolla niin paljon, että ei niiden hahmottaminen vetävine voimineen ole minulle ongelma. Uskon kyllä, että sinulle on.

Oma teoriasi on toisaalta niin ympäripyöreä, että sillä voisi selittää melkein mitä tahansa. Kaikki täsmällisyys puuttuu. Se on kuitenkin useilta osin ristiriitainen ja ennusteesi ovat menneet pahasti pieleen. Se lepää perustalla, joka ei perustu sen paremmin teoreettiseen tietoon kuin havaintoihinkaan. Ei ole ihme, että et ole saanut ketään sen taakse. Etkä varmasti tule saamaankaan.Ehkäpä kerrot meille kaikille miten ja miksi tila muka laajenee.

Muistutan heti että kolmiulotteinen ihminen kykenee ymmärtämään ettei kaksiulotteisia asioita ole olemassa, koska jos asialla on paksuus, oli se sitten kuinka ohut tahansa, on asia kolmiulotteinen. Jos paksuutta ei ole, ei asiaa ole olemassa ollenkaan!

.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Re: Vs: Re: Vs: Re: Vs: Erimielisyyttä magneettikentästä 24.03.2011 06:32 #92

 • Mr. Pressure
 • Mr. Pressure hahmo Aiheen kirjoittaja
 • Vieras
 • Vieras

Matti Pitkänen kirjoitti: Hei,

magneettiset monopolit tulevat TGD:stä. Tosin eri mielessä kuin Diracin monopolit. Diracin monopolit pakottavat luopumaan mitta-invarianssista joka on Maxwellin yhtälöiden perus-symmetria ja joudutaan matemaattisiin hankaluuksiin. Mittatkenttäeorioissa saadaan jo monopoleja.

TGD:ssä monopolit ovat tulosta siitä että avaruusajat ovat pintoja 8-D avaruudessa M^4xCP_2 ja CP_2_lla on se ominaisuus että sillä on 2-D pinta jota ei voi kontraktoida pisteeseen (pallo itsessään ajateltuna itsenäiksi objektiksi eikä pinnaksi 3-D avaruudessa on 2-ulotteinen esimerkki tästä). Näyttää siltä että tällaisen pinnan sisällä on magneettinen monopoli. Sitä ei siellä kuitenkaan ole. Wheeler sanoisi "Monopoles without monopoles".

Magneettisille monopoli-varauksille löytyy kuitenkin aina vastakkainen kompensoiva varaus. Viime vuoden tgeoreettinen yllätys oli myönteinen vastaus kysymykseen voisivatko alkeishiukkaset olla monopoleja. Tämän hetkinen kuva on, että hiukkaset vastaavat magneettisia vuoputkia: toisessa päässä on hiukkasen kvanttluvut ja toisessa päässä neutrinopari joka neutralisoi heikon isospinin joten heikko voima on lyhytkantamainen. LHC:tä saattaisi tulla lisäevidennssiä tälle. Pitäsisi vain kyetä keksimään testejä.

Myös kondensoidussa materiassa äskettäin havaitut magneettiset monopoliparit voisivat selittyä jos hyväksytään TGD:n hypoteesi että Planckin vakio voi saada mielivaltaisen suuria arvoja ja että valaisematon materia vastaa tällaisia faaseja. Tavallisten hiukkasten valaisemattomiin vastineisiin liittyvien magneettisten vuoputkien pituus skaalaisi kuten Planckin vakio ja saataisiin hyvinkin pitkiä vuoputkia päissä magneettiset monopolit.

Matti PitkänenUskotko sinä Matti vetävän voiman olemassa oloon?


Mitä sanot kun väitän että kvarkkien sisään tunkeutuu koko ajan pienempiä tihentymiä jotka aiheuttavat ulkoisen paineen jonka takia kvarkeista puristuu ulos tihentymiä joiden avulla koko ajan lajenevat kvarkit tönivät toisiansa pois päin toisistansa, jolloin vetävää voimaa ei tarvita ollenkaan?


Jos tönäisy on voimakas, työntyy viereinen kvarki kauemmaksi ja nyt siihen ei osu enää niin paljon kyseisiä tihentymiä toisesta laajenevasta kvarkista, jolloin hylkiminen heikentyy, kunnes laajeneminen tuo ne lähemmäksi toisiansa, jolloin hylkivän voiman aikaan saavia tihentymiä osuu taas enemmän jne.

On toki hyvä muistaa että koko ajan laajeneviin kvarkkiryhmiin eli ns. protoneihin ja neutroneihin tulee koko ajan ulkoa päin muista vastaavista kvarkiryhmistä tihentymiä jotka aiheuttavat ulkoisen paineen joka pitää koko ajan laajenevat kvarkit omina ryhminään koko ajan.


Onesimpleprinciple malli myös kertoo miten koko ajan laajenevien kvarkien läpi liikkuu fotoneita erittäin paljon pienempiä ja erittäin paljon nopeampia tihentymiä erittäin paljon, niin että niistä absorboituu koko ajan kvarkkeihin sitä mitä niissä on.


Näin onesimpleprinciple malli kykenee kertomaan miten ja miksi kaikki näkyvän maailmankaikkeuden tihentymät laajenevat ja miksi laajeneminen on kiihtyvää.


Kuka kertoo miten ja miksi tila laajenee ja miten ja miksi se muka laajenee kiihtyvällä vauhdilla?

Ei kukaan, eikä koskaan kukaan.

Laajeneva tila on jumala ja jumaliin voi vain uskoa!

.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

 • Sivu:
 • 1
Sivu luotiin ajassa: 0.155 sekuntia