Behind the Throne

Tervetuloa, Vieras
Käyttäjätunnus: Salasana:
 • Sivu:
 • 1

AIHE: Ihmisen luoma aave.

Ihmisen luoma aave. 25.12.2012 10:53 #1027

 • Zetor.
 • Zetor. hahmo Aiheen kirjoittaja
 • Poissa
 • Platinajäsen
 • Platinajäsen
 • Viestejä: 986
Kun esillä on ollut mm.kummituskuvat,niin otetaan esille Torontossa 1970-luvun alussa suoritettu koe,jonka tarkoitus oli luoda kuvitteellinen haamu ja saada siihen yhteys.

Tätä yrittävään ryhmään kuului kahdeksan jäsentä,ja heitä johti Toronton yliopiston preventiivisen lääketieteen ja biostatiikan laitoksen tieteellinen johtaja A.R.G.Owen.

Eräs ryhmän naisista,josta käytetään vain etunimeä Sue,sai tehtäväkseen sepittää sen kuvitteellisen ja yläluokkaan kuulunen haamun,joka sai nimen Philip,kuvitteellisen elämänkerran.

Hän kirjoitti;Philip oli yläluokkaan kuuluva englantilainen,1600-luvulla eläneen Oliwer Gromwellin aikalainen.Hän oli katolinen ja kuului kuninkaan kannattajiin.Hän oli naimisissa kauniin mutta kylmäkiskoisen ja frigidin Dorothean,lähistöllä asuvan aatelismiehen tyttären kanssa.Eräänä päivänä ollessaan ratsastamassa Philip tuli mustalaisleiriin ja näki siellä kauniin tummasilmäisen ja tummahiuksisen mustalaistytön,Margon,johon hän oitis rakastui.Philip toi tytön salaa asumaan Diddingtonin kartanoon,perhensä kotiin,lähelle tallirakennuksia sijaitsevaan portinvartijan taloon.Jonkin aikaa Philipin onnistui salata suhteensa,mutta lopulta Dorethea sai selville salaisuuden,löysi Margon lemmempesästä ja syytti häntä noituuden harjoittamisesta ja aviomiehensä varastamisesta.Philip pelkäsi maineensa ja omaisuutensa menettämistä niin paljon,ettei hän uskaltanut puolustaa Margoa oikeudessa,ja tämä tuomittiin noituudesta ja poltettiin roviolla.Philipin valtasi katumus,kun hän ei ollut puolustanut Margoa,ja hänellä oli tapana eätoivoissaan kävellä Diddingtonin rintavarustuksilla.Eräänä aaamuna hänen ruumiinsa löydettiin rintavarustusten juurelta,sillä hän oli heittäytyt maahan ahdistuksen ja katumuksen puuskassa.

Ryhmän jäsenet,johon kuului viisi miestä ja kolme naista,painoivat mieleensä Philipin keksityn elämäntarinan,ja sen jälkeen he yrittivät monen kuukauden ajan saada yhteyttä Philipiin perinteisen spiritismin keinoin.Myöhemmin he asennoituivat tilanteeseen "rennommin ja hilpeämmin",jäljitellen Viktorian ajan spiritualistien tapaa luoda vastaanottava tunnelma.

Ensimmäinen oire aaveesta oli koputus jokan ryhmän jäsenet pikemminkin tunsivat kuin kuulivat.Kaikki ryhmän jäsenet tunsivat myös pöydän tärisevän.Seuraavaksi he kuulivat koputuksia aivan kuin joku olisi takonut pöytää.Sitten pöytä alkoi liikkua sinne tänne ilman mitään päämäärää.Seuraavaksi ryhmän jäsenet alkoivat kyselemään asioita siltä Philip-nimiseltä kuvitteelliselta haamulta.Pian ryhmä kävikin mello vilkasta keskustelua sen kuvitteellisen haamun kanssa.Tämä kyseinen haamu vastasi ryhmän kysymyksiin joko koputtamalla kerran mikäli oli samaa mieltä,kaksi koputusta merkitsi sitä,että haamu oli eri mieltä ja raapiva ääni sitä,että kysymys oli liian henkilökohtainen johon haamu (eli Philip),ei halunnut vastata.

Tämä kyseinen ryhmä laati aina kysymyksensä juuri sen Philipin kuviteellisen elämäkerran pohjalta.Kokeen loppuvaiheilla ryhmän tullessa huoneeseen missä pöytä oli,niin melko usein pöytä leijaili heitä vastaan kun he tulivat huoneeseen.

Kun koe oli onnistunut yli odotusten ja se lopetettiin,niin kukaan ryhmän jäsenistä ei käsittänyt sitä,että mistä syystä ja miten koe oli onnistunut.

Rouva Owen ilmaisi asian seuraavasti; "Tajuamme ilman muuta,ettei yhteydenottojen takana ole mitään "henkeä",vaan että viestit ovat peräisin ryhmän jäsenten alitajunnasta,mutta kyseessä on fyysinen voima,josta meidän pitäisi saada lisää tietoa".

Lähdeteos:Into the Unknown,jonka on julkaissut The Reader's Digest Associatiation Inc..,New York.

Hmm..,tällainen onnistunut koe jossa saatiin "yhteys" täysin mielikuvituksen tuottamaan "haamuun" laittaa miettimään sitä,että ovatko myös muut haamut,aaveet,kummitukset ja poltergeistit myös,vain rajattoman ihmismielen tuotteita?

Mitä mieltä olette?

:evil: :pinch:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Kaikki mikä on ilmassa,on irti!

Ihmisen luoma aave. 31.07.2014 10:22 #2363

 • Andromeda
 • Andromeda hahmo
 • Poissa
 • Platinajäsen
 • Platinajäsen
 • Viestejä: 331
Mielenkiintoinen koe. Kyllähän me ihmiset luomme kaikenlaisia "ajatuskoosteita" tuonne eetteriin. Eli tämä vanha juttu, jota olen silloin tällöin maininnut. Energia virtaa huomion suuntaan, mikä saa huomiomme saa energiamme ja tällaista olemme tulleet luoneeksi. Eli tosta mielikuvitusolennosta olisikin tullut ihan todellinen. Toki pitää muistaa että astraalissa, sen alemmilla viboilla on alemmantason henkiä, jotka esittäytyvät vaikka Jeesuksena tai Jumalana meille. Kuitenkin heidän, sanotaanko vaikka " virtapiirinsä" eivät mahdollista yhteyttä Universaaliin tietoon, oman värähtelytasonsa vuoksi. Eli on hyvin mahdollista että tällainen " alemmantason henki" tekeytyy Philipiksi. Eli voivat olla oman rajattoman ihmismielemme tuotteita, ovat syntyneet ihmismielen energioista, vilkas mielikuvitus (energiakooste) on synnyttänyt "todellisen olennon". Nämä kummitukset kaiketi perinteisesti ovat usein väkivaltaisen kuoleman kokeneiden ihmisten henkiä, jotka eivät ole halunneet tai osanneet palata takaisin Lähteen valoon. Meediot heitä usein opastavat eteenpäin sinne valoon, ja usein kummittelu sitten loppuukin tuollaisessa paikassa kokonaan. Jotenkin näin
Edit: viisi miestä ja kolme naista. Eli ts. Ryhmäenergian aikaansaama kooste, on yleensä voimakkaampi kuin yhden ihmisen aikaansaama kooste muttei aina, jos jokin yksilö on pitkälle edennyt omassa kasvussaan ( joogi, kontaktipersoona) omaa hän yksinkin jo melkoiset powerit.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Nokia on menneen talven lumia.
Viimeksi muokattu: : Andromeda.

Ihmisen luoma aave. 03.08.2014 12:23 #2400

 • Zetor.
 • Zetor. hahmo Aiheen kirjoittaja
 • Poissa
 • Platinajäsen
 • Platinajäsen
 • Viestejä: 986
Tämä koe tuloksineen oli todella mielenkiintoinen.Mutta koska kyseinen koe ei muissa tutkijapiireissä herättänyt mielenkiintoa,niin se jäi ainoaksi,eräänlaiseksi "tieteelliseksi",kokeeksi jo silloin.

Niinpä näiden asioiden pähkäily jatkui kuten aina ennenkin,ja nykyisinkin,yksityisten henkilöiden ja paranormaalien piirien parissa.

Eräs yksityinen henkilö,joka myös näistä asioista julkaisi monia kirjoja,oli englantilainen Colin Wilson (1931-2013).
Hänen kirjoittamistaan kirjoista on Suomessa julkaistu mm.teos nimeltään Ovi tuntemattomaan (The occult;A History 1971)Tämä teos julkaistiin kahtena osana ja sivuja on yhteensä 939.

Hieman lainausta kirjan takakannesta;

Ruumiista irtautuminen,levitaatio,telepatia,telekinesia,taikavarvun käyttö,noituus,Ihmissusien ja vampyyrien arvoitus,
kummitukset,meedioille puhuvat henget...

Colin Wilson käy käsiksi jokaisen parapsykologian piiriin kuuluvan ilmiöön ja tutkii niitä innostuneesti ja ennakkoluulottomasti-sortumatta kuitenkaan herkkäuskoisuuteen tai hurmioon.Lopulta Wilson kokoaa tekemänsä johtopäätökset fantastiseksi teoriaksi,joka avaa huikeita näköaloja tulevalle kehitykselle.

Mikäli paranormaalit ilmiöt todella kiinnostavat,niin tämä kaksiosainen teos kannattaa ehdottomasti hankkia.

Aikoinaan ostin teoksen molemmat osat eräästä divarista ja täytyy myöntää että aina sitä teosta lukee,niin se tekee vaikutuksen myös minun kaltaiseeni,"kriittisen keskitien"-kulkijaan.

Eräs toinen Colin Wilsonin vuonna 1998 suomeksi julkaistu teos Ufot (Ufos and Aliens) on minulla velä haussa ja kyllä se ostaa pitää mikäli se jostain löytyy.Siitähän sitten selviää se,että mitä mieltä Colin Wilson niistä on.

:woohoo:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Kaikki mikä on ilmassa,on irti!

Ihmisen luoma aave. 03.11.2014 13:44 #2945

Itselläni käy usein niin, että jos kissani on hoidossa jossain muualla ja olen kotona, niin mielikuvitukseni tekee tepposet. Kuulen ihan selvästi kissan hyppäävän lattialle jossain. Samoin saatan lehteä lukiessani huomata silmäkulmassani kissan kävelevän ohitseni. Aivoni luulevat kissan kuuluvan ympäristöön vaikka se on muualla. Näin ne tuottavat kissan "haamun", joka on minullle totta. Joskus jopa vaimoni saattaa kuulla samoja asioita yhtä aikaa. Tuota on sitten hiukan vaikeampi selittää. Voihan olla, että esim ilmastoinnista kuuluu jokin ääni, minkä aivot sitten rekisteröivät kissana.???? Enpä tiedä, ehkä näin. :)

Tulee mieleen myös esim. skitsofreenikot ja harhaiset ihmiset. Meidän on toisaalta turha kyseenalaistaa heidän näkyjään, sillä samalla tavalla kuin minä kuvittelen kissan, he näkevät jotain muuta, jota sitten on todellisuutta heille. Missä on sitten raja sen suhteen mikä on todellista ja mikä ei. Tarkkaa rajaa sille ei kai voida edes vetää.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Viimeksi muokattu: : Dime.
 • Sivu:
 • 1
Sivu luotiin ajassa: 0.200 sekuntia