Behind the Throne

Tervetuloa, Vieras
Käyttäjätunnus: Salasana:
 • Sivu:
 • 1

AIHE: Kuuhulluus

Kuuhulluus 15.08.2013 17:18 #1914

 • Pakkasukko
 • Pakkasukko hahmo Aiheen kirjoittaja
 • Poissa
 • Platinajäsen
 • Platinajäsen
 • Viestejä: 350
”-Eli kuun vaikutus ihmisiin kuuluu puhtaasti mytologian piiriin, sanoo psykiatrian erikoislääkäri Markku Siivola.”

yle.fi/uutiset/kuuhulluus_on_myytti/6467492

Ja nyt asia on sitten osoittautunutkin osittain todeksi, ei siten että ihmissusia oltaisiin onnistuttu pyydystämään tai jotain vastaavaa, vaan ”hieman” arkisemmista asioista kyse kuten unesta. Aika suurista muutoksista kuitenkin kyse.

www.svt.se/nyheter/sverige/svarare-att-somna-vid-fullmane

Tosin kuulin sellaistakin että yksi henkilö ei mielellään käytä alkoholia täydenkuun aikaan, koska humaltuu silloin tavallista herkemmin :blink:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Totuus on aina jossain

Kuuhulluus 16.08.2013 12:50 #1915

 • Zetor.
 • Zetor. hahmo
 • Poissa
 • Platinajäsen
 • Platinajäsen
 • Viestejä: 986

Pakkasukko kirjoitti: ”-Eli kuun vaikutus ihmisiin kuuluu puhtaasti mytologian piiriin, sanoo psykiatrian erikoislääkäri Markku Siivola.”

yle.fi/uutiset/kuuhulluus_on_myytti/6467492

Ja nyt asia on sitten osoittautunutkin osittain todeksi, ei siten että ihmissusia oltaisiin onnistuttu pyydystämään tai jotain vastaavaa, vaan ”hieman” arkisemmista asioista kyse kuten unesta. Aika suurista muutoksista kuitenkin kyse.

www.svt.se/nyheter/sverige/svarare-att-somna-vid-fullmane

Tosin kuulin sellaistakin että yksi henkilö ei mielellään käytä alkoholia täydenkuun aikaan, koska humaltuu silloin tavallista herkemmin :blink:


Käsite kuuhulluus on ikivanhaa perua.

Tämä tulee esille mm.kirjassa Tiedon rajamailla,julkaisuvuosi 1982.Kirjan kuuhulluutta koskevassa,kahden sivun pituisessa artikkelissa todetaan mm.näin:

Käsitys kuun vahingollisista vaikutukisista ihmisten käyttäytymiseen ei ole uusi.Se on kuulunut ikimuistoisista ajoista lähtien kansanperinteeseen sekä idässä että lännessä.Siitä mainitaan sekä Raamatussa,Talmudissa että Koraanissa,ja sillä on ollut pysyvä sija lääketieteellisessä ja filosofisessa kirjallisuudessa ainakin vuodesta 400 eaa.eli lääketieteen isän,Hippokrateen,ajoista lähtien.Ei ole kovinkaan pitkää aikaa siitä,kun laissa hyväksyttiin Kuu mielisairauden aiheuttajaksi.

Niinpä tunnettu englantilainen 1700-luvun lakimies,sir William Blackstone kirjoitti:"Mielisairas,eli non compos mentis,on henkilö joka on menettänyt kyvyn käyttää järkeään ja jolla on selviäkin kausia,joka on joskus järjissään ja joskus ei,ja se taas riippuu tavallisesti kuun vaiheista".

Tarina kertoo,että 1800-luvulla Charles Hyde-niminen syytetty vakuutti murhaoikeudenkäynnissä olevansa syytön sillä perusteella,että uusi-ja täysikuu tekivät hänet aina hulluksi.Tiettävästi Hyde hävisi jutun,mutta tavallaan hänestä tuli kuolematon,sillä Robert Louis Stevenson on ehkä käyttänyt häntä tohtori Jekyllin murhanhimoisen kaksoisolennon esikuvana.

Kansanperinteessä käsitys Kuun epämiellyttävistä vaikutuksista on säilynyt ehkä parhaiten ihmissusitaronoissa.
Ne ovat vertauskuvallisia kertomuksia Kuun salaperäistä kyvystä päästää valloilleen ihmisen eläimelliset ja järjenvastaiset voimat.

Elokuvassa ihmissusi (1941) kavala romani antoi Lon Chaney Jr:lle varoituksen:

Jopa mies joka on puhdassydäminen
ja rukoilee iltaisin
saattaa muuttua sudeksi ukonhattujen kukkiessa,
kirkkaan täydenkuun aikaan.

Kirjan kuuhulluutta koskevassa artikkelissa ei oteta suoraa kantaa siihen,että onko kuuhulluus totta vai tarua mutta itse ainakin olen sitä mieltä,että kuuhulluus on pelkkää tarua ja urbaania legendaa myös.

Onhan Kuuhun liittetty muitakin uskomuksia.Esimerkiksi vielä 1950-luvulla geologit ja seismologit ajattelivat myös niin,että koska Kuu aiheuttaa merissä vuoksi ja luode-ilmiön,niin sama ilmiö aiheuttaa myös maanjäritykset eli silloisen käsityksen mukaan maamassojen siirtymiset.

Tällainen käsitys jäi unhon yöhön 1960-luvulla kun manner-eli tektoniset laatat ja niiden liikkeet tulivat tunnetuiksi.

:evil: :woohoo: :whistle: :pinch:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Kaikki mikä on ilmassa,on irti!

Kuuhulluus 19.08.2013 16:24 #1933

 • RaahenTiikeri
 • RaahenTiikeri hahmo
 • Poissa
 • Kultajäsen
 • Kultajäsen
 • Viestejä: 225
Äitini täti,joka läksi ajasta ikuisuuteen alkuvuonna 91 vuotiaana puhui tästä koko elämänsä.(siis minun muistaman ajan)
Oli hyvin "jalat maassa"-tyyppi.Lauloi kirkkouorossa vuosikymmenet ilkkuen kavereidensa uskonnollisuudelle,oli töissä "kummituskartanossa" (teloituksia kansalaissodassa,lukuisia väitettyjä kummitteluja)piikana ja hoiti nauraen ne sopukat johon muut piiat eivät suostuneet menemään,nauroi pikkusiskonsa(minun edelleen elävä isoäiti) enkelihavainnolle jne...
Mutta kuuhulluudesta kärsi aina.Asui muistaakseni 89 vuotiaaksi kotona kunnes mursi lonkkansa.Eli 1921 syntyneenä se tarkoittaa että asui kotonaan loppuvuoteen 2010.Ja aina,joka jumalan kerta täysi kuu häntä valvotti.Oli kova lukemaan.Saattoi viikottain vierailevalta kirjastoautolta lainata kymmeniäkin kirjoja palauttaen ne viikon kuluttua.Ja täysi kuiden aikaan saattoi mennä yössä parikin Anja Snelmannia tai Laila Hietamiestä.
Joskus 10-15 vuotta sitten muistan tapauksen kun hän valitti taas täysi kuuta;valitti muitakin "hulluuden oireita".Oli kuulemma yöllä joku heitellyt kiviä ikkunaan(siis kuvaili sitä semmoiseksi,ei väittänyt oikeiksi kiviksi).Oli lähtenyt ulos ja kävellyt takapihan luumupuidensa luo ja havainnot viistosti satavia rakeita,mutta ei niiden rummutusta ikkunoihin.No,rohkeana naisena läksi sisälle,että rakeethan ne vaan.Ja taas hetken kuluttua "Kivien ropina" keskeytti lukemisen.Ja taas takapihalle;jos en väärin muista niin sanoi kuulleensa(kuvitelleensa)metsän reunasta naurua.Mutta kuittasi asian itse täysikuun hänelle aiheuttaman stressin aiheuttamina harhoina....en muista tarinaa kauhean hyvin,mutta monta kertaa muistaakseni takapihalla ramppasi.

Itselle tuo äitin täti toimi pitkään jonkinlaisena "esikuvana" siitä miten ihminen tulee toimeen terveenä vanhoillekkin päiville ilman apua ja koko lailla lääkkeettä.Oli todella järki-ihminen,elänyt taloudellisesti kovan elämän (ja silti saanut sukan varteen kymmeniä tuhansia),menettänyt miehensä vuosikymmeniä sitten,kasvatti omat perunat ja hakkasi halot ja lämmitti vedet tuonne jonnekkin 87...ehkä 88 ikävuoteen .Kävi vielä polkupyörällä kaupallakin kesät talvet(noin 5km suuntaansa) ehkä 2007 asti.Jatkuva puheensorina ja pahansisuinen huumorin taju ja pilkalliset vastaukset uskontoa koskeviin kysymyksiin leimasivat häntä(kiersi silti paljon kirkkokuoron retkillä ja tykkäsi tutustua kirkkoarkkitehtuuriin ym vanhaksi asti)ja hänen perusolemustaan.
Melko lailla uskon kuuhulluuteen jossain muodossa,kun hän siitä kärsi.Ja sanoi kärsineensä pitkään.Itsekin nuorempana muistan näitä valvottuja täyden kuun öitä kohdallani,mutta niihin on voinut aivan hyvin vaikuttaa tieto näistä äidin tädin kertomista tarinoista.

EDIT:
lisätään vielä tuosta äitin tädin elinvoiman hiipumisesta ja kuolemasta.Mursi siis lonkkansa (ehkä 2010 joulun jälkeen)jäisellä pihalla postia hakiessaan.Oli saanut hetkeä aiemmin "turvarannekkeen" käteensä kun oli kokenut joitain huimauskohtauksia lämmittäessään puulämmitteistä taloaan ja noustessaan sulkemaan peltejä jakkaralta(sulki muuten pellit aina niin että huoneistoon tuli häkää joka huimasi oudompaa kävijää).
No,siellä hän makasi lonkka murtuneena 30 asteen pakkasessa monta tuntia ennen kuin suostui painamaan turvaranneketta.Siitä sairaalaan ja pitkä hoitojakso.Lonkka luutui,takaisin kotio.Mutta se viimeinen koti jakso taisi olla jo semmoista "puolielämää",lonkka vihoitteli,lämmitti talon (kiellettiin jakkaralle nouseminen ja peltien itse sulkeminen)kyllä.Mutta kotisairaanhoitaja kävi monta kertaa viikossa tuomassa valmiit ruuat ja kauhean pilleriarsenaalin joka jäi mukaan sairaalajaksosta.Oli siihen astisen elämänsä tehnyt Oikeaa Ruokaa runsaalla voilla ja kermalla ja oman pellon antimilla kauppa täydennyksin.Eikä siitä kotielämästä sitten mitään tullut.Taisi 2011 loppuvuodesta lähteä palvelurivitaloon (omat hellat,kahvinkeittimet ym)jossa osa-päivä palvelu.Sieltä sitten lopulta ihan hoidokiksi valtion ravitsemusneuvottelukunnan vanhuksille hyväksi toteamien paskojen ruokien piiriin ja elinoiman täydellinen romahtaminen kutakuinkin 8 kuukaudessa ja silminnähtävä vanheneminen (oli pitkään paljon itseään nuoremman näköinen) ja lopulta keuhkojen kunnon romahtaminen ja keuhkokuume kierre ym vaivat.Lopulta kuolema sairaalassa syystä jota en tiedä,mutta luulen että keuhkokuume.

Vaarallisia on nuo sairaalta ja vanhainkodit.
Itsellä nyt on pitkälti 50 vuotta (tarkkaan ottaen 55,5)tuonne 90 ikävuoden nurkille mutta mää vittu ainakin kannan silloin vaikka leikkihalkoja palveluasuntoni ympäri jos ei mitään muuta tekemistä ole.Passivoituminen niin fyysisesti kuin henkisestikin on vanhukselle vaarallista.
Ruoan olen remontoinut jo vuosia sitten näyttämään,niin suurilta osin kuin mahdollista,jotakuinkin tuon mainitun äitin tädin vanhempien ikäluokan ruokaa.Tietysti passivoivammalla tavalla voin hakea luomuvoini kaupasta niitä itse kirnuamatta.Enkä joudu itse nuijimaan naudoilta päitä poikki saadakseni sisäelimiä ja luulientä.
Mutta ehkä joku päivä?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Juhlissa oli kolme kymmenen litran astiaa täynnä boolia. Kuinka paljon boolia jäi jäljelle kun kustakin juotiin 3 litraa?
Viimeksi muokattu: : RaahenTiikeri.

Kuuhulluus 19.08.2013 16:57 #1935

 • Varaktori
 • Varaktori hahmo
 • Poissa
 • Valvoja
 • Valvoja
 • Viestejä: 1157
Armeijassa aikoinaan puhuivat kaverista joka muuten oli aivan normaali, mutta täydenkuun aikaan hänelle tuli pakottava tarve karata tuvasta ulos kuuta tuijottamaan. Kaveri pääsikin sitten melko pian siviiliin. Liekö se sitten ollut sitä kuuhulluutta.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Kuuhulluus 20.08.2013 09:49 #1937

 • Zetor.
 • Zetor. hahmo
 • Poissa
 • Platinajäsen
 • Platinajäsen
 • Viestejä: 986

Varaktori kirjoitti: Armeijassa aikoinaan puhuivat kaverista joka muuten oli aivan normaali, mutta täydenkuun aikaan hänelle tuli pakottava tarve karata tuvasta ulos kuuta tuijottamaan. Kaveri pääsikin sitten melko pian siviiliin. Liekö se sitten ollut sitä kuuhulluutta.


Tällä viikollahan on täysikuu,mutta en ainakaan omassa käytöksessäni ole todennut mitään poikkeavaa.Enkä myöskään naapureiden. :evil:

Mutta koska kuuhulluudesta on puhuttu jo ainakin 2000-vuoden ajan,niin nykyisinkin kyse on vain jokaisen ihmisen omasta psyykestä.

Eli haluaako uskoa kuuhulluuteen vai ei.

Ne,jotka siihen uskovat,tekevät sen alitajuisesti ja itse sitä tiedostamatta koska he todellakin haluvat uskoa kuuhulluuteen.

:evil: :woohoo: :pinch:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Kaikki mikä on ilmassa,on irti!

Kuuhulluus 20.08.2013 11:55 #1938

 • Pakkasukko
 • Pakkasukko hahmo Aiheen kirjoittaja
 • Poissa
 • Platinajäsen
 • Platinajäsen
 • Viestejä: 350
Suomennusta eräästä linkin kohdasta,

”33 koehenkilöä – täysin terveitä ja eri-ikäisiä – olivat saaneet käydä maate laboratorio olosuhteissa, eivätkä siten kuunvalon kanssa missään tekemisessä. Mittaukset suoritettiin pidemmällä ajanjaksolla, kuun joka vaiheessa.

Kävi ilmi, että täydenkuun aikoina koehenkilöillä kului viisi minuuttia pidempään ennen kuin nukahtivat ja nukkuivat 20 minuuttia vähemmän. Myöskin unen laatu muuttui. Se osa aivotoiminnasta joka on yhteydessä syvään uneen laski 30%. Ja melatonin pitoisuus laski myöskin.

Tulos yllätti professori Torbjörn Åkerstedtin.

- Useat ovat väittäneet nukkuvansa huonommin täydenkuun aikoina ja minä sekä muut ovat sanoneet, että se on paskapuhetta. Mutta nähtävästi asia ei olekaan niin. Se on kivaa sekä läpimurtavaa.”

Ja sitten myös linkki englanniksi tästä tutkimuksesta;

www.cell.com/current-biology/retrieve/pii/S0960982213007549


Eli se on nykyään sitten jo todistettu, täysikuu voi vaikuttaa nukkumiseen B)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Totuus on aina jossain
Viimeksi muokattu: : Pakkasukko.

Kuuhulluus 29.07.2014 22:19 #2352

 • Andromeda
 • Andromeda hahmo
 • Poissa
 • Platinajäsen
 • Platinajäsen
 • Viestejä: 331
Kyllä se vaan vaikuttaa, oma äitini nukkuu kans huonosti täydenkuun aikaan. Ihminen kuten maapallokin on suurimmaksi osaksi vettä. Kuu aiheuttaa vuorovesi-ilmiön ja miksi ei vaikuttaisi myös ihmiseen samantapaisesti. Toiset ovat herkeämpiä ja " aistivat joka solullaan". Eihän tuo kaikkiin vaikuta, en itsekkään ole huomannut kuun suuremmin vaikuttavan yöuneen tai sen laatuun.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Nokia on menneen talven lumia.

Kuuhulluus 14.03.2015 14:33 #3102

 • Zetor.
 • Zetor. hahmo
 • Poissa
 • Platinajäsen
 • Platinajäsen
 • Viestejä: 986
Mennäänpä tämän käsitteen Kuuhulluus :blink: suhteen itse sylttytehtaalle eli Kuuhun ja erityisesti Apollo-kuulentoihin.
Apollo 8 oli ensimmäinen miehitetty lento Kuun ympäri ja Apollo 10 tunnetusti oli ns. "kenraaliharjoitus",silloin kuumodulia testattiin kuun kiertoradalla. :woohoo: Onnistuneita miehitettyjä Kuulentoja,jolloin 2 astronauttia laskeutui Kuun pinnalle,on yhteensä kuusi.Eli siis Kuun pinnalla on käppäillyt yhteensä 12 astronauttia.Mikäli Apollo 13-kuulento olisi onnistunut,kuun pinnalla käyneiden astronauttien määrä olisi 14,mutta tunnetuista syistä johtuen Apollo 13-kuulento pelkästään kiersi Kuun. :whistle: Kun ynnätään Kuun suhteen läheisessä tekemisissä olleitten astronauttien määrä,niin heitä on yhteensä 27.Eli siis Apollolennot 8,10,11,12,13,14,15,16 ja 17. :cheer: Nyt herääkin kysymys siitä,että kärsivätkö nämä astronautit koskaan kuuhulluudesta? :silly: Tuohon epäonnistuneeseen Apollo 13-kuulentoon on liitetty paljon numeroon 13 liittyviä numerologisia ja taikauskoisia käsityksiä joten niissä suhteissa tuskin tulee mitään "uusia tulkintoja". :P

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Kaikki mikä on ilmassa,on irti!

Kuuhulluus 17.03.2015 00:09 #3107

 • Jussi
 • Jussi hahmo
 • Poissa
 • Kultajäsen
 • Kultajäsen
 • Viestejä: 182

Zetor. kirjoitti: Mennäänpä tämän käsitteen Kuuhulluus :blink: suhteen itse sylttytehtaalle eli Kuuhun ja erityisesti Apollo-kuulentoihin.
Apollo 8 oli ensimmäinen miehitetty lento Kuun ympäri ja Apollo 10 tunnetusti oli ns. "kenraaliharjoitus",silloin kuumodulia testattiin kuun kiertoradalla. :woohoo: Onnistuneita miehitettyjä Kuulentoja,jolloin 2 astronauttia laskeutui Kuun pinnalle,on yhteensä kuusi.Eli siis Kuun pinnalla on käppäillyt yhteensä 12 astronauttia.Mikäli Apollo 13-kuulento olisi onnistunut,kuun pinnalla käyneiden astronauttien määrä olisi 14,mutta tunnetuista syistä johtuen Apollo 13-kuulento pelkästään kiersi Kuun. :whistle: Kun ynnätään Kuun suhteen läheisessä tekemisissä olleitten astronauttien määrä,niin heitä on yhteensä 27.Eli siis Apollolennot 8,10,11,12,13,14,15,16 ja 17. :cheer: Nyt herääkin kysymys siitä,että kärsivätkö nämä astronautit koskaan kuuhulluudesta? :silly: Tuohon epäonnistuneeseen Apollo 13-kuulentoon on liitetty paljon numeroon 13 liittyviä numerologisia ja taikauskoisia käsityksiä joten niissä suhteissa tuskin tulee mitään "uusia tulkintoja". :P


Kuumatkalla olleita astronautteja on 24 koska James Lovell (Apollo 8 & 13), Eugene Cernan (Apollo 10 &17) ja John Young (Apollo 10 & 16) tekivät kukin kaksi reissua. Kuuhulluudesta en ole kuullut kenenkään kärsineen, vaikka astronauttiuran jälkeiseen siviilielämään sopeutuminen ei kaikilla niin helppoa ollutkaan. Ainakin ensimmäinen kuukävelijä Neil Armstrong suivaantui julkisuuspyöritykseen siinä määrin, että vietti vuosia lähes erakon elämää... B)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

"Kyllä sen on tunnustanut kapitalistinenkin tiedemies."
- alikersantti Lahtinen, Tuntematon Sotilas

Kuuhulluus 19.03.2015 13:32 #3110

 • Zetor.
 • Zetor. hahmo
 • Poissa
 • Platinajäsen
 • Platinajäsen
 • Viestejä: 986
Tästä ensimmäisestä kuulennosta muistui mieleeni Kuustudio.Sehän tunnetusti oli Yleisradion ensimmäinen,ja yöaikaan,suorana lähetetty ohjelma Apollo 11-kuulennon finaalista. :dry: Niihin aikoihin oli vain kaksi kanavaa eli ykkönen ja kakkonen ja töllöttimet pääsääntöisesti mustavalkoisia.Tosin väritv:t alkoivat vähitellen yleistyä.Siinä sitten itsekin läpi yön seurasin silmät ristissä :blink: sen ensimmäisen miehitetyn kuulennon finaalia. :woohoo: Vaikka tiedonkulku ei niihin aikoihin ollut yhtä notkeaa kuin nykyisin,niin kyllä silloinenkin lähes reaaliaikainen tiedonvälitys pelasi melko hyvin. :silly: Ja kuten hyvin tiedetään,niin salaliiittoteoreetikot ovat jo yli 40 vuoden ajan vääntäneet omia teorioitaan kuulentohuijauksista. B) Toisaalta eräät ovat antaneet ymmärtää,että kuussa käyneitä astronautteja on,jopa hengenmenon uhalla,kielletty kertomasta kaikkea sitä,mitä he kuussa näkivät ja kokivat. :whistle: Ja sitten eräs taho kertoo,että kuussa käydään kaksi kertaa viikossa ja eräs kanavoija kanavoi muutama vuosi sitten sellaista,että kuumme on keinotekoine kappale ja asetettu kauan sitten maata kiertämään. :sick: Samassa yhteydessä luvattiin myös,että hyvät avaruusveljemme :evil: aivan heti kohta pian hinaavat kuumme pois. :ohmy: Mutta kuitenkin siellä se kuu edelleen möllöttää. :pinch: Eli siis taivaankappale nimeltään Kuu on saanut aikaan kaikenlaisia ns."hulluuksia". :S

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Kaikki mikä on ilmassa,on irti!

Kuuhulluus 20.03.2015 16:47 #3112

 • psq
 • psq hahmo
 • Poissa
 • Kultajäsen
 • Kultajäsen
 • Viestejä: 201
Zetor kirjoitti:

Mennäänpä tämän käsitteen Kuuhulluus :blink: suhteen itse sylttytehtaalle eli Kuuhun ja erityisesti Apollo-kuulentoihin. . . .
Nyt herääkin kysymys siitä,että kärsivätkö nämä astronautit koskaan kuuhulluudesta? :silly: Tuohon epäonnistuneeseen Apollo 13-kuulentoon on liitetty paljon numeroon 13 liittyviä numerologisia ja taikauskoisia käsityksiä joten niissä suhteissa tuskin tulee mitään "uusia tulkintoja". :P


Kuussa käyneiden suhteen tämä ei oikein toimi. Tässä tapauksessa pitäisi puhua Maa-hulluudesta ja miten Maa vaikutti Kuussa oleviin? :blink:

Kärsivätkö siis astronautit Maa-hulluudesta? Lanseeraankin nyt uuden käsitteen Maa-hulluus.

Oireita ovat extraterrestiaalinen kummittelu ja salaliitto syndrooma. Potilas: Edgar Mitchell, Apollo 14

UFO Cover-Ups Must End, Moonwalker Edgar Mitchell Says

www.bloomberg.com/news/articles/2013-07-...-edgar-mitchell-says

Oireilu saattaa esiintyä myös 'kadonneen aarteen etsintänä' Astronautti James Benson Irwin, Apollo 15
Esimerkiksi muodossa Nooan kadonneen arkin etsintä.

"It's easier to walk on the moon," Mr. Irwin said. "I've done all I possibly can, but the ark continues to elude us."

www.nytimes.com/1991/08/10/us/james-b-ir...us-organization.html

Toisaalta joutua hankaliin tilanteisiin ja vetää kunnolla turpiin sitä, joka epäilee astronautin kokemuksia.
Astronautti Buzz Aldrin ja Apollo 11.

Tässä Buzz antaa näytteen oikeasta suorasta.
MUTTA OIKEASTI.
Kuu vaikuttaa Maahan ja liikuttelee tsiljardeja tonneja vettä päivittäin ja myös Maan pintaa. Tästä syystä Maan pyöriminen hidastuu ja toisaalta Kuu etääntyy n. sentin vuodessa - muistaakseni.

Naisten kuukautiskierto on lähes sama kuin Kuun kiertoaika.

Televisiosta tuli joskus ohjelma, jossa näytettiin, miten eräät syvänmeren eliöt noudattivat Kuun nousu- ja laskuaikoja.
Muinaisina aikoina Kuulla on ilmeisesti ollut merkitystä biologisena kellona. (Itse asiassa välttämättömän tärkeänä kellona elämän alkuaikoina).

Vaikuttavina tekijöinä Kuun etäisyys, valoisuus ja gravitaatio.

Jos Kuu vaikutaa fyysiseen, niin vaikuttaa se myös kemiaan. Kemia on vain eräs fysiikan haara. Mutta sitten se vaikuttaa myös biologiaan ja tätä kautta mielentilaan.

Kyllä minä voin aivan hyvin uskoa, että 'kuuhulluus' ei ole mikään silinterinhatusta vedetty juttu. Kuten ei näköjään Maa-hulluuskaan :P

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Kuuhulluus 21.03.2015 00:06 #3118

 • Jussi
 • Jussi hahmo
 • Poissa
 • Kultajäsen
 • Kultajäsen
 • Viestejä: 182
Kuu tosiaan aiheuttaa vuorovesi-ilmiöitä Maassa. Ihminen taas koostuu n. 70-prosenttisesti vedestä, joten... :whistle:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

"Kyllä sen on tunnustanut kapitalistinenkin tiedemies."
- alikersantti Lahtinen, Tuntematon Sotilas

Kuuhulluus 21.03.2015 13:35 #3119

 • Zetor.
 • Zetor. hahmo
 • Poissa
 • Platinajäsen
 • Platinajäsen
 • Viestejä: 986

Jussi kirjoitti: Kuu tosiaan aiheuttaa vuorovesi-ilmiöitä Maassa. Ihminen taas koostuu n. 70-prosenttisesti vedestä, joten... :whistle:


Vielä -50 luvulla geologit ja muut tutkijat olivat vakaasti sitä mieltä,että koska Kuu aiheuttaa vuorovesi-ilmiön,niin sama ilmiö pätee myös maanjäristyksiin.Eli siis vuorovesi-ilmiö vaikuttaa peruskallioon saaden sen sen tärisemään saaden myös maamassat liikkumaan jonka seurauksena on maanjäristys.Niihin aikoihin mannerliikunnot ja mannerlaatat olivat vielä kiistanalainen teoria.Vasta -60 luvulla mannerliikunnot ja mannerlaatat hyväksyttiin tutkijapiireissä eivätkä ne siis enää olleet kiistanalainen teoria.
:silly:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Kaikki mikä on ilmassa,on irti!

Kuuhulluus 31.03.2015 17:33 #3149

 • Andromeda
 • Andromeda hahmo
 • Poissa
 • Platinajäsen
 • Platinajäsen
 • Viestejä: 331
Mistä näkökulmasta numeroa 13 halutaan tarkastella. Joidenkin näkemyksen mukaan 13 tarkoittaa yksinkertaisesti Mestaria opetuslapsineen. Mestari plus 12 opetuslasta.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Nokia on menneen talven lumia.

Kuuhulluus 31.03.2015 18:52 #3153

 • Zetor.
 • Zetor. hahmo
 • Poissa
 • Platinajäsen
 • Platinajäsen
 • Viestejä: 986

Andromeda kirjoitti: Mistä näkökulmasta numeroa 13 halutaan tarkastella. Joidenkin näkemyksen mukaan 13 tarkoittaa yksinkertaisesti Mestaria opetuslapsineen. Mestari plus 12 opetuslasta.


Nykyisin mannerlaattoja tunnetaan 7 suurta ja 7 pientä eli yhteensä siis 14.
:P

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Kaikki mikä on ilmassa,on irti!
 • Sivu:
 • 1
Sivu luotiin ajassa: 0.312 sekuntia