Zetor aiemmin kirjoitti:Pyramidilogi Smyth päätteli Cizan suuren pyramidin mittausten perusteella Jeesuksen toisen tulemisen ja maailmanlopun tapahtuvan vuosien 1892-1911 välillä. Eipä tämäkään ennustus mennyt putkeen ja miksi olisikaan mennyt koska pyramidologia on vain erilaisia Egyptin pyramideja koskevia näennäistieteellisiä spekulaatioita.
Mistä tarkalleen Smyth päätteli tuon vuosivälin. Tässä kohdin asia tulee mielenkiintoiseksi, jos nimittäin ajatellaan, että ajoitus eli vuosien 1892-1911 väli on itsessään historiallisesti merkittävä. Jotain merkittävää tapahtuu tuolloin, mutta miksi se liittyisi Jeesukseen. Jeesuksen tarina liittyy kristinuskoon. Entä hindut, buddhalaiset, muslimit, ateistit, juutalaiset, ym. ym. Eikö tuon tapahtuman tule olla yleisempi. Sellainen, joka koskee kaikkia riippumatta siitä mihin uskoo. Smythin tuloksen ei tarvise mitenkään liittyä Jeesukseen ja näin asia saa uudenlaisen piirteen.
Kyseisten vuosien väliin sopii erinomaisen hyvin modernin fysiikan synty. Uuden dogmin synty sekä uusi 'papisto' ja maailmanselitykset. Kvanttimekaniikka ja suhteellisuusteoria korvaa klassisen Newtonin mekaniikan. Vuonna 1894 Max Planck kiinnittää huomiota mustan kappaleen säteilyn ongelmaan. Tuloksena ns. Planckin vakio eli kvanttimekaniikan perusvakio. Vuosien 1905 - 1907 välillä Einsteinin julkaisee kuuluisat työnsä, mm. erikoinen suhteellisuusteoria, valosähköinen ilmiö - energiakvantti ja fotoni saavat tällöin nimensä. Lopulta vuoden 1911 Einsteinin Prahan paperi (On the influence of gravitation on the propagation of light), josta yleisen suhteellisuusteorian varsinainen kehitys alkaa. Toki tuohon aikaväliin sopii huomattavan paljon muitakin alan merkkihenkilöitä ja tapahtumia.
Joka tapauksessa vuosisadan vaihde on merkittävä. Ajan ja avaruuden käsitteet mullistuivat aivan perusteellisesti.
Edelliseen liittyen ja johdantona spekuloin nyt näin. Suhteellisuusteoriassa valon nopeus (c) on tärkein luonnonvakio. Satelliittien paikallistamisjärjestelmässä (GPS) on puolestaan suhteellisuusteoria tärkeässä roolissa. Google Maps käyttää koordinaatistoa, jota kutsutaan nimellä
WGS84, jonka se valitsi käyttöön syystä, koska
GPS käyttää tätä koordinaatistoa. Seuraavasta asiasta on pyramidien suhteen ollut juttua täällä aiemmin, mutta katsotaan tarkemmin.
Satelliittien paikallistamisjärjestelmän avulla saadaan näkyviin kohde: Gizan pyramidi, kun Google Mapsin Search-kenttään syötetään koordinaatit: 29.9792458, 31.134658. (Kopioi tästä ja kokeile)
Noista ensimmäinen on latitude ja jälkimmäinen longitude. Latitude eli leveyskoordinaatti osoittautuu olevan absoluuttisen tarkka valon nopeuden arvo 299792458 m/s. (Absoluuttisen tarkka syystä että valon nopeus on sidottu metriin ja sekuntiin. Yksi metri on matka, jonka valo kulkee sekunnissa). Planckin vakio taas on epäsuoraan sekunnin määritelmässä. Tuo mainittu koordinaatti saadaan muotoon: asteet, minuutit, sekunnit: 29 astetta, 58 minuuttia, 48 sekuntia ja 0 kymmenesosasekuntia. Tässä valmis ohjelma, joka suorittaa muunnokset WGS84 koordinaatistosta perinteiseen astemuotoon.
www.latlong.net/degrees-minutes-seconds-to-decimal-degrees
Kuinka pyramidi osattiin aikoinaan pykätä tuohon koordinaattiin, on aikas erikoista. Leveyskoordinaatin 0-linja on ekvaattori. Ekvaattorin asema riippuu maapallon kaltevuudesta Aurinkoon. Vaikka kaltevuus vuosituhansien aikana vähän muuttuisikin, niin koordinaatti kohdistaa Gisan alueelle. Tällä hetkellä se näyttäisi osuvan pyramidin itäsiipeen. Mitä tulee pituuskoordinaattiin, niin sen 0-linja on valittu siten, että se kulkee Greenwichin observatorion kautta. Tämä koordinaatti riippuu mielivaltaisesta valinnasta. Toisaalta astronomit ovat spekuloineet Gisan alueen olevan jonkinlainen observatorio – hieman samalla tavalla kuin Stonehenge. Olisiko siis pituuslinjan nolla kulkenut muinoin ”Gisan observatorion” kautta, vai lliittyykö koordinaattiin 31.134658 samalla tavoin jokin fundamentaali totuus, joka on vielä avoin.
Se, että em. koordinaateilla saadaan kuva suoraan Kheopisin pyramidin päältä ei tietenkään voinut tapahtua ennen satelliittien aikakautta. Tähän vaaditiin myös aikakauden 1892-1911 alustavat tapahtumat + Newtonin lait, jotta saadaan ne satelliitit sinne taivaalle. Tätä 'ennustusta' ei voinut edeltä käsin aavistaa. Jälkikäteen voidaan vain todeta, että näin on asia. Siis kun tietoa tulee, niin viisaus lisääntyy. 4. "Mutta sinä, Daniel, pidä nämä asiat salassa ja sulje tämä kirja sinetillä lopun aikaan saakka. Monet harhailevat, mutta tieto lisääntyy." Dan 12.
How does Google maps coordinate system works?
www.quora.com/How-does-Google-maps-coordinate-system-works
Charles Piazzi Smyth (3 January 1819 – 21 February 1900)
en.wikipedia.org/wiki/Charles_Piazzi_Smyth