Behind the Throne

Tervetuloa, Vieras
Käyttäjätunnus: Salasana:
 • Sivu:
 • 1
 • 2

AIHE: Eduskuntavaalit 2015

Eduskuntavaalit 2015 24.03.2015 18:53 #3126

 • RaahenTiikeri
 • RaahenTiikeri hahmo Aiheen kirjoittaja
 • Poissa
 • Kultajäsen
 • Kultajäsen
 • Viestejä: 225
laitetaas tästä ajankohtaisesta aiheesta vähän vapaata keskustelua.
Laidasta laitaan...aiotko äänestää?Miksi äänestät niinkuin äänestät?Miten näet eri puolueiden vaikuttavan suomeen lähivuosina.kaikkea yleistä.

Itseltä vähän varovaista aloitusta.
Kokoomus on hävinnyt jo tulevat vaalit raskaan ja vaikean hallitusaikansa sekoiluilla.Ei liene seuraavassa hallituksessa.En osaa ennustaa kannatusprosentteja,mutta voisiko tippua jopa jonnekkin 15-17% väliin ja jäädä merkittävän paljon keskustaa ja demareita pienemmäksi?
Tuntuu,että Kokoomuksen ongelmat henkilöityy paljon Kataisen ja Stubbin kasvoihin,vaikka ei yksittäisiä ministereitä voi todellisuudessa syyllistää.Toki he siitä hintansa maksavat,kreikka oli kataisen kohtalo ja Sote kai sitten Stubbin kohtalo?

Keskusta on jo nyt julistettu turuila ja toreilla varmaksi vaalivoittajaksi.Ja se sitä myöskin on.Näin lyhyessä ajassa ei taida enää suhdanteet muuttua niin pahasti,että Keskusta voisi hävittää kannatuksensa.
Juha Sipilä on sen tyyppinen mies,joka herättää luottamusta suomalaisissa.Eikä Sipilälle ole sattunut oikein mitään kriisin poikasiakaan (kaljat alkoon kohu laantui nopeasti).Jos miehestä leivotaan pääministeri,niin sitten pääsee näyttämään kyntensä.
Keskustahan on perinteisesti suomessa ollut se idänsuhteita ylläpitävä puolue,enkä pidä ollenkaan pahana,jos idänsuhteet perinteisesti taitava puolue on vaikka pää-ja ulkoministerin paikoilla.
Keskusta on kasvanut korkoa oppositiossa viime vuodet tietynlainen eurokriittisyys apunaan.Perussuomalaiset eivät ole saaneet oppositioasemastaan (ja eurokriisistä)niin paljon tehoja irti kuin Kepu.

Uutta Jytkyä ei taida Perussuomalaisilta irrota,mutta ei puolue miksikään pikkuryhmäksikään kutistu.Varmasti 15% hujakoilla mennään?

Demarit varmaan nousee toiseksi suurimmaksi puolueeksi?
Vaikka demarit hallituksessa onkin,ja Urpilainenkin ryvettyi melko pahasti,niin puolue itsessään ei vaikuta ryvettyneen pahastikaan?En tiedä miksi näin,vaikka samoissa Sote-sopissa sitäkin keitettiin kuin kokoomusta.Ehkä Lauri Ihalaisen ja Erkki Tuomiojan persoonat ovat "tasapainottavia" tai jotain semmoista.Heistä molemmat tulevat taas keräämään suuren äänisaaliin.

Mitäs noista pienemmistä poppoista osais sanoa?
PAavo Arhinmäen mukana vasemmistoliitto ei tule ainakaan nousemaan.Oppositio kutsuu.
Vihreillä on tasainen kannattajajoukko kaupungeissa,mutta ei tällä hetkellä semmoista vetävää persoonaa joka vetäisi puoluettaa kummoiseenkaan menestykseen.
Lisäksi taloudellisesti ankarina aikoina "maailmanparantajat" eivät kerää suosiota,kun tarvitaan valtionhoidollista osaamista.Ja itse en ainakaan miellä vihreitä valtionhoitajiksi.

Mitä itse haluan tulevalta eduskunnalta ja hallitukselta?
Nato on kaikkien huulilla,ja palstan lukijoista ainakin Andromedan kanssa olemme niin monissa ketjuissa kirjoitelleet,että hän tietää minun Nato-vastaisuuteni.
Mutta ei se ole kyllä todellista vastaisuutta,ehkä enemmänkin varovaisuutta ja näkisin suomen natoon liittymisen jotenkin "turhana" ja ehkä jopa suorastaan pahimmillaan ongelmien (ja ainakin menojen)kerjäämiseltä.
Eli minun mielestä seuraava hallitus saisi pitää nato-ovea auki,mutta niin,että sinne ei ilman kansanäänestystä mennä.
En tunne puolueiden tarkkoja nato-kantoja,paitsi että Kokoomus ja rkp liputtavat melko vahvasti Naton puolesta.Tosin kokoomuksessa on kyllä näitä ei niin natolle syttyviäkin.
Keskustasta ja demareista en suoraan sanottuna tiedä.Varmaan kannattajia ja ei-kannattajia melko kirjavasti.
Perussuomalaisissa olen aistivinani nato-myönteisyyttä.

Sote-soppaahan uuden hallituksen on alettava keittelemään melkein heti.Ja kuntauudistusta.Mutta mitähän siitä sopasta seuraa,jos hallitusvastuussa on itsenäisten pikkukuntien puolustajana tunnettu keskusta?Enkä siis tarkoita moittia Keskustaa,heillä on vain oma tapansa nähdä asiat,mutta se tapa saattaa aiheuttaa kitkaa isommat kuntaliitokset herkemmin hyväksyvien porukoitten kanssa.


Valtion velkaantumistahtiahan on hidastettava ja jokainen ihmisryhmä joutuu luopumaan jostain saavuttamastaan edusta.Tuolle tosiasialle ei voi mikään puolue mitään,ja kovia leikkauksia on vaan uskallettava tehdä.Rohkeutta vaaditaan,puolue mikä hyvänsä.
Työllisyystilanteellekkaan ei uusi hallitus voi oikeastaan tehdä mitään.Ainoastaan verotuksellisilläa houkutuksilla suomeen saatettaisiin saada houkuteltua teollisuutta.Nythän ainakin selluteollisuuden osalta näyttäisi hyvältä.
Julkisen sektorin työtilanteeseen valtiojohto tietysti voi aina vähän vaikuttaa,mutta luullakseni sielläkin on paljon karsittavaa ja irtisanomisia julkiselta puolelta tullaan näkemään.

Eli sanoisin,että teollisuudelle myötämielisiä poliitikkoja tarvitaan.


Eli mitä itse teen,ketä äänestän?
En vielä tiedä.2000 luvun eri vaaleissa olen useimmiten äänestänyt keskustaa ja perussuomalaisia.presidentin vaaleissa Sauli Niinistöä,aiempina vuosina kulloistakin keskustan ehdokasta.
Demareita en ole äänestänyt kuin kerran kuntavaaleissa (puolituttua ehdokasta).

Tällä kerralla saatan äänestää SDP:tä,koska Lauri Ihalainen on listoilla keskisuomen vaalipiirissä ja häntä arvostan poliitikkona.
Voi olla myös,että äänestän sittenkin keskustaa koska heillä tietty eurokriittisyys ja idän suhteissa osaamista.Venäjä voi olla tulevaisuudessa (olettaen että tää nykysekoilu ei tuhoa maata)niin arvaamattoman tärkeässä roolissa suomen suhteen.
Keskustan en myöskään usko vievän suomea Natoon siitä kansalta kysymättä.

Saattaapa olla,että persut saavat sittenkin ääneni.Heidän vahva eurokriittisyys sekä vahva halunsa sulkea "maailmanparannukseen" käytettäviä rahahanoja.Toisaalta,saattaa olla että persut on minun makuuni liian natomyönteinen.
Minun mielestä tää nato-juttu vaatii pitkän sulattelun ja asian katsomisen joka puolelta neutraalein silmälasein.
Omassa vaalipiirissä ei myöskään ole niin itselle mieluisaa PS:n ehdokasta.

Heitelkääs ajatuksianne!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Juhlissa oli kolme kymmenen litran astiaa täynnä boolia. Kuinka paljon boolia jäi jäljelle kun kustakin juotiin 3 litraa?

Eduskuntavaalit 2015 24.03.2015 23:41 #3128

 • Jussi
 • Jussi hahmo
 • Poissa
 • Kultajäsen
 • Kultajäsen
 • Viestejä: 182
Ihmetellä täytyy Keskustan suosiota. Ilmeisesti suomalaiset luulevat asioiden muuttuvan paremmiksi Kepua äänestämällä. Itse en tätä usko :pinch: .

Pohjois-Suomessa Keskustalla on aina ollut läheinen yhteys Lestadiolaisuuteen. 1970-luvun alusta muistan erään tapauksen: eduskuntavaalit olivat tulossa ja Vennamon SMP nousussa. Eräs lestadiolaissaarnamies oli ohjeistanut seuraväkeä äänestämään "oikein" tähän tapaan:

On Jumalan tahto äänestää Keskustapuoluetta. Kokoomuksen äänestäminen on syntiä, mutta sen saa anteeksi jos pyytää ja rukoilee. Sen sijaan vasemmistopuolueiden äänestämistä ei saa Jumalalta anteeksi ja jos erehtyy antamaan äänensä Vennamolaisille joutuu suoraan tulimereen...


Että näin. Muistakaamme siis äänestää oikein :evil: .

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

"Kyllä sen on tunnustanut kapitalistinenkin tiedemies."
- alikersantti Lahtinen, Tuntematon Sotilas
Viimeksi muokattu: : Jussi.

Eduskuntavaalit 2015 25.03.2015 01:58 #3130

 • RaahenTiikeri
 • RaahenTiikeri hahmo Aiheen kirjoittaja
 • Poissa
 • Kultajäsen
 • Kultajäsen
 • Viestejä: 225
"Ihmetellä täytyy Keskustan suosiota. Ilmeisesti suomalaiset luulevat asioiden muuttuvan paremmiksi Kepua äänestämällä. Itse en tätä usko"
-itse en tätä ihmettele.a)ovat olleet oikeaan aikaan oppositiossa kasvamassa korkoa ja b) Sipilän persoona vetoaa.
Sopivasti mitoitetulla eurokriittisyydellä ja hallituksen omalla sekoilulla Kepu kerää pisteet.Toinen opposition poppoo eli "vennamolaiset" eivät ole osanneet käyttää tuota oppositiopaikkaansa (ja eurokriittisyyttään) yhtä tehokkaasti.Ja kun muistetaan,että hallituksessa oli alunperin yhteensä 6 puoluetta,niin ihmisillä on aika vähän kohteita,joihin purkaa vihansa hallitusta kohtaan.KEskusta siitä nyt kanavoi itselleen pisteet.

Ei sillä,en minäkään usko,että Keskusta miksikään autuudeksi tätä systeemiä muuttaa.Mutta pääsevätpähän ainakin kansan reilulla mandaatilla aloittamaan puhtaalta pöydältä ja aloittamaan oman Sote-Soppansa.
Mutta en mää suoraan sanottuna yllättyisi,vaikka Persutkin vielä taikoisi ittensä huomattavasti tämän hetkisiä gallup-lukemiaan suuremmaksi.Kyllä ne Soinin johdolla sen pelin osaa,muutama sopiva letkautus sopivaan paikkaan jossain keskusteluohjelmassa ja kansa lähtee liikkeelle.
Suuria häviäjiä on tässä vaiheessa helppo arvailla,hallituksesta luikkinut vasemmisto,Sekoomus ja äärettömän huonosti suomenkieliseen kansanosaan iskevä Hagglundin poppoo.Toki RKP:llä on se oma kannattajajoukkonsa,mutta kovin valovoimaisia ääniharavia siellä ei ole.Donnerinkin poliitikon ura taitaa olla vihdoin viimein ohi?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Juhlissa oli kolme kymmenen litran astiaa täynnä boolia. Kuinka paljon boolia jäi jäljelle kun kustakin juotiin 3 litraa?

Eduskuntavaalit 2015 31.03.2015 14:12 #3146

 • Andromeda
 • Andromeda hahmo
 • Poissa
 • Platinajäsen
 • Platinajäsen
 • Viestejä: 331
Joitakin galluppeja olen tuolla netissä tehnyt. Henkilöt ja puolueet vaihtuvat heti jos yhteenkin monista kysymyksistä vastaa hieman eritavalla. Gallupit toitottavat keskustan voittoa ja moni epävarma äänestäjä haluaa leimautua voittajiin äänestäen heitä. Kuten tiikeri edellä totesi Natoon liittymistä en edelleenkään kannata koska en pidä Venäjää uhkana Suomelle. Natokiimaiset muistavat aina muistutella Mainilan laukauksista ja että sama voi toistua vielä uudestaan. No eihän se mahdotonta tietenkään ole, kaikki on mahdollista. Kokoomuspolitikot toimivat Naton juoksupoikina, sellaisen roolin ovat itselleen ottaneet. Jokseenkin hullu täytyy kyllä olla jos Kokkareita aikoo äänestää, siis ihan oikeasti. Kataisen-Stubbin hallitus on on ehkä kaikista huonoin mitä tulee aikaansaannoksiin kentällä. Ei ne suuret lupaukset vaan ne teot. Työllisyys pitää laittaa kuntoon, siitä ollaan pitkälti samaa mieltä yli puoluerajojen. Suomi vlkaantuu n.9 miljardin vuosivauhtia ja tuota pitää alkaa hillitsemään ihan todenteolla, kuitenkin niin että ostovoima säilyy kansalaisilla ja että työllistämistä tuetaan kaikin mahdollisin keinoin. Lisää lainaa ottamalla emme tästä suosta nouse, tarvitaan niitä paljon puhuttuja rakenteellisia muutoksia myös. Toivottavasti seuraava hallitus saa tarvittavaa kasvua aikaan, ettei luottoluokituksemme laske alempiin luokkiin jolloin pakollinen lainaraha myös kallistuu.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Nokia on menneen talven lumia.

Eduskuntavaalit 2015 31.03.2015 17:36 #3150

 • Zetor.
 • Zetor. hahmo
 • Poissa
 • Platinajäsen
 • Platinajäsen
 • Viestejä: 986
Mitäpä muuta näistä eduskuntavaaleista voisi sanoa muuta kuin sen,että ne ovat vain eräät eduskuntavaalit Suomen itsenäisyyden aikana.Ja,kuten aina ennenkin,äänestäjät päättävät sen,että keitä eduskuntaan valitaan.Sitten muodostetaan hallitus ja valitaan ministerit.Sitten hallitus määrittää "linjansa".Näin se on aina ollut joten ei siinä tälläkään kertaa tule olemaan mitään ihmeellistä.Sitä paitsi aivan kuka tahansa voi suorittaa omia "gallupeitaan" ja niiden perusteella ryhtyä lobbaamaan joidenkin puolesta ja joitain vastaan.Tällaista lobbaamista "joitain vastaan ja joidenkin puolesta" on jo tullut esille joidenkin verkossa olevien lehtien "kirjoita kommentti"-osioissa.Mutta kuten aina ennenkin,ne kommentit ovat myös pelkkää puskista huutelua.Itse en ole politiikasta paljoakaan kiinnostunut eli en siis pyri olemaan myöskään minkäänlainen "aktivisti".Politiikan historia tosin kiinnostaa ja erityisesti 1970-luku.Sillä vuosikymmenellä nuoret vasemmistoradikaalit,viihdeväki,taiteilijat ja monet muut marssivat eteenpäin "Otto Ville Kuusisen viitoittamaa tietä pitkin".Sen vuosikymmenen lopuillla innostus "Kuusislaisuutta" kohtaan sammui ja tilalle tulivat rauhanliikkeet.
:whistle: :pinch:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Kaikki mikä on ilmassa,on irti!

Eduskuntavaalit 2015 31.03.2015 23:59 #3159

 • Jussi
 • Jussi hahmo
 • Poissa
 • Kultajäsen
 • Kultajäsen
 • Viestejä: 182
Ihmiset eivät yleensä reagoi asioihin, ennen kuin ne koskettavat heitä itseään.

Suomen kaivoslaki antaa kansainvälisille toimijoille oikeuden viedä luonnonvaramme käytännössä ilmaiseksi. Vastalahjaksi saamme tuhotun ympäristön tyyliin Talvivaara. Tämä häiritsee ihmisiä vasta sitten, kun oman kotijärven kalaa ei enää voi syödä eikä vettä käyttää edes löylyvetenä.

Seuraavaan hallitukseen mielivät puolueet ovat yksimielisiä siitä, että leikata ja säästää pitää. Myös sosiaali- ja terveystoimesta. Samaan aikaan kuitenkin halutaan pitkäaikaissairauksien hoitoa myös paperittomille, eli koko maailmalle. Suomen päättäjien käytännöt tuntien ensin hoidetaan ulkomaalaiset ja sitten suomalaiset, jos rahaa riittää... :evil:

Zetorille tiedoksi, että äärivasemmisto hääräilee nykyään monikulttuurin parissa :sick: . Köyhien suomalaisten asia ei heitä entiseen malliin kiinnosta.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

"Kyllä sen on tunnustanut kapitalistinenkin tiedemies."
- alikersantti Lahtinen, Tuntematon Sotilas

Eduskuntavaalit 2015 01.04.2015 10:56 #3163

 • Andromeda
 • Andromeda hahmo
 • Poissa
 • Platinajäsen
 • Platinajäsen
 • Viestejä: 331

Jussi kirjoitti: Ihmiset eivät yleensä reagoi asioihin, ennen kuin ne koskettavat heitä itseään.

Suomen kaivoslaki antaa kansainvälisille toimijoille oikeuden viedä luonnonvaramme käytännössä ilmaiseksi. Vastalahjaksi saamme tuhotun ympäristön tyyliin Talvivaara. Tämä häiritsee ihmisiä vasta sitten, kun oman kotijärven kalaa ei enää voi syödä eikä vettä käyttää edes löylyvetenä.

Seuraavaan hallitukseen mielivät puolueet ovat yksimielisiä siitä, että leikata ja säästää pitää. Myös sosiaali- ja terveystoimesta. Samaan aikaan kuitenkin halutaan pitkäaikaissairauksien hoitoa myös paperittomille, eli koko maailmalle. Suomen päättäjien käytännöt tuntien ensin hoidetaan ulkomaalaiset ja sitten suomalaiset, jos rahaa riittää... :evil:

Zetorille tiedoksi, että äärivasemmisto hääräilee nykyään monikulttuurin parissa :sick: . Köyhien suomalaisten asia ei heitä entiseen malliin kiinnosta.

Uraanipitoisuudet ovat niin alhaisia että kannattavaa kaivostoiminta ei ole ollut enää vuosiin. Siitäkin huolimatta Talvivaara halutaan pitää toiminnassa jotta Venäjä ja Usa saavat ydinpolttoaineensa. Kuvio on täysin sairas, meille jää saastunut ympäristö vuosiksi eteenpäin. Alkaa Cree inkkareiden profetiat pikku hiljaa toteutumaan ;)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Nokia on menneen talven lumia.

Eduskuntavaalit 2015 01.04.2015 20:44 #3168

 • Zetor.
 • Zetor. hahmo
 • Poissa
 • Platinajäsen
 • Platinajäsen
 • Viestejä: 986

Andromeda kirjoitti:

Jussi kirjoitti: Ihmiset eivät yleensä reagoi asioihin, ennen kuin ne koskettavat heitä itseään.

Suomen kaivoslaki antaa kansainvälisille toimijoille oikeuden viedä luonnonvaramme käytännössä ilmaiseksi. Vastalahjaksi saamme tuhotun ympäristön tyyliin Talvivaara. Tämä häiritsee ihmisiä vasta sitten, kun oman kotijärven kalaa ei enää voi syödä eikä vettä käyttää edes löylyvetenä.

Seuraavaan hallitukseen mielivät puolueet ovat yksimielisiä siitä, että leikata ja säästää pitää. Myös sosiaali- ja terveystoimesta. Samaan aikaan kuitenkin halutaan pitkäaikaissairauksien hoitoa myös paperittomille, eli koko maailmalle. Suomen päättäjien käytännöt tuntien ensin hoidetaan ulkomaalaiset ja sitten suomalaiset, jos rahaa riittää... :evil:

Zetorille tiedoksi, että äärivasemmisto hääräilee nykyään monikulttuurin parissa :sick: . Köyhien suomalaisten asia ei heitä entiseen malliin kiinnosta.

Uraanipitoisuudet ovat niin alhaisia että kannattavaa kaivostoiminta ei ole ollut enää vuosiin. Siitäkin huolimatta Talvivaara halutaan pitää toiminnassa jotta Venäjä ja Usa saavat ydinpolttoaineensa. Kuvio on täysin sairas, meille jää saastunut ympäristö vuosiksi eteenpäin. Alkaa Cree inkkareiden profetiat pikku hiljaa toteutumaan ;)


Ihan pienenä selvennyksenä sellaista,että Talvivaara on pikkuiruinen tekijä uraanintuotannossa koska suurin osa uraanista tuotetaan Kanadassa ja Australiassa. :woohoo:
Muita uraania tuottavia maita ovat Kazakstan,Niger,Venäjä,Nabimia,Uzbekistan ja Yhdysvallat.Eli siis myös Venäjä ja Usa ovat omavaraisia uraanintuiotannon suhteen joten eivät he tarvitse Talvivaaran uraania. :whistle:
Sitäpaitsi Talvivaarakaan ei edusta mitään sellaista mitä tarvittaisiin siihen,että jotkin epämääräiset ja hämärät profetiat toteutuisivat. :evil:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Kaikki mikä on ilmassa,on irti!

Eduskuntavaalit 2015 03.04.2015 15:39 #3172

 • RaahenTiikeri
 • RaahenTiikeri hahmo Aiheen kirjoittaja
 • Poissa
 • Kultajäsen
 • Kultajäsen
 • Viestejä: 225
Täytyy kompata OSITTAIN andromedaa tuossa kokoomus-asiassa.
Nimittäin,satunnainen äänestäjä (joka ei ole minkään puolueen vakituinen kannattaja) joka äänestää kokoomusta on hullu!En minä perinteisiä kokoomuksen kannattajia,ketkä edelleen äänestävät kokoomusta,pidä hulluna.
Nyt vallassa ollut hallitus oli todella aikaansaamaton ja kyvytön.Oman muistini aikana (muistan elämääni jonnekkin 1984 asti)varmasti suomen huonoin hallitus.Mutta eihän se yksin kokoomuksen vika ollut,vaikka epäonnistumiset ja virhearviot pitkälti henkilöityivät pääministereihin KAtaiseen ja Stubbiin.
Mutta siis onhan selvä,että kokoomus keräsi paljon vihamiehiä tällä hallituskaudella,eikä kenenkään (kuka ei ole kokoomuksen kannattaja) ole mitään järkeä antaa satunnaista ääntään koksuille.
Uskonkin että persut ja keskusta kerää satunnaisia ääniä ihan jo pelkän oppositiossa olonsa takia.En tiedä,uskonko täysin tuohon galluppien ennustamaan keskustan suurvoittoon,vaikkakin suurin puolue se varmasti tulee olemaan.
Perussuomalaiset ovat hyvä "toripuolue" ja varmaan kirivät vielä viime hetkien vaalityöllään turuilla ja toreilla.Lisäksi maan katsotuin vaalitenttiohjelma,eli ykkösen puoluetentti,ei ole vielä päätynyt Timo Soiniin asti.Sillä televisioesiintymisellä voi vielä pelata puolueelle ääniä.
Ei se keskustaa haasta,eikä edes varmaan tappele ilman suurta jytkyä toiseksi suurimman puolueen paikasta,mutta voi vielä kiriä melko suureksi kolmanneksi suurimmaksi.Toki toivon,että kirisi kakkoseksi ja menisi hallitukseen jossa varmasti saisivat keskustan kanssa sopuisan hallitusohjelman muodostettua.

En ole seurannut tuota kaivos (tai talvivaara)asiaa,kun asun niin kaukana sieltä.Mutta oudolta ja pahalta se sen tekohengittäminen tuntuu.Vaikka olenkin sitä mieltä,että ihmisen kuuluu käyttää luonnonvaroja sinänsä(ei niillä ole käyttämättöminä kuin esteettinen arvo),niin kyllä luonnon pilaaminen tuntuu pahalta paikallisten puolesta.
TOki talvivaaran tekohengittämistä ymmärtää työllisyyden puolesta,mutta sittenkin.Koko kaivoslaki on outo ja hämärä ja suomessa politiikasta puuttuu kaikki protektionistinen "isänmaallisuus".Oma kansa ensin,noissa kaivosasioissakin,se on minun mielipiteeni.


EDIT:
selventääkseni vielä.Siis tuossa kokoomus-asiassa.Eli en vain ymmärrä,mikä kokoomuksessa "viehättäisi" satunnaista puolueiden välillä liikkuvaa äänestäjää?Toki se edelleen vetoaa perinteisiin kokoomuslaisiin äänestäjiin.Esimerkiksi tämän kevään teemat leikkauksista ja jyrkkä suhtautuminen lainaelvytykseen.SInänsä itsekin olen noitten teemojen kannattaja,mutta kokoomus ja kokoomuksessa vaikuttavat henkilöt eivät vetoa minuun.
Lisäksi kuluneen hallituskauden näytöt olivat semmoisia,että epäilen,onnistuisiko leikkausten kohdennukset a)järkevästi ja inhimmillisesti ja b) onnistuisivatko ollenkaan aikataulussaan....ilmeisesti se on vain tulkittava niin,että SDP&Kokoomus-pohjainen hallitus ei vain ole kyvykäs toimimaan sujuvasti.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Juhlissa oli kolme kymmenen litran astiaa täynnä boolia. Kuinka paljon boolia jäi jäljelle kun kustakin juotiin 3 litraa?
Viimeksi muokattu: : RaahenTiikeri.

Eduskuntavaalit 2015 03.04.2015 15:55 #3176

 • Andromeda
 • Andromeda hahmo
 • Poissa
 • Platinajäsen
 • Platinajäsen
 • Viestejä: 331
Ihan pienenä selvennyksenä sellaista,että Talvivaara on pikkuiruinen tekijä uraanintuotannossa koska suurin osa uraanista tuotetaan Kanadassa ja Australiassa. :woohoo:
Muita uraania tuottavia maita ovat Kazakstan,Niger,Venäjä,Nabimia,Uzbekistan ja Yhdysvallat.Eli siis myös Venäjä ja Usa ovat omavaraisia uraanintuiotannon suhteen joten eivät he tarvitse Talvivaaran uraania. :whistle:
Sitäpaitsi Talvivaarakaan ei edusta mitään sellaista mitä tarvittaisiin siihen,että jotkin epämääräiset ja hämärät profetiat toteutuisivat.


Venäjä ei enää tuota uraania, eli Venäjä ei ole omavarainen tuotannon suhteen.

paranormaaliblogi.net/foorumi/viewtopic.php?f=29&t=3528
- Iranin "ydinsynti" oli yrittää kehittää USA:n monopolisen ydinmateriaalin isotooppijalostuksen sektoria. jos jenkki EI hallitsisi kaikkea 100%. Ongelmia tuli lentotukialusten muodossa HETI!

- Aikoinaan OPEC perustettiin myös sitä varten, että maailmassa öljyä ostettaisiin muulla rahalla kuin 100% jenkkien hallitsemalla "jenkkien öljydollareilla!" Valtaisa kauppasota siitä silloin syttyi 1973 öljykriisinä, kuten muistatte. Ja Arabit hävisivät senkin.

- Iranin tilanteessa siis USA pakotti Iranin USA kontrolloiman Venäjän alaisuuteen. Nyt 100% Iranin uraaneista isotooppijalostetaan USA valvonnan alla Venäjällä. Ongelmallista tässä vaan on, ettei edes Venäjä enää halua tuottaa energianegatiivista uraania osilla omakustannusten hintaan pelkkänä talkootyönä! Ukrainan sota on SUORA seuraus USA painostuksista juuri näissä keskeisissä uraanihuollon ongelmissa.

- Yksikään maailman maa EI hyväksy nimenomaan USA asettamaa monopolia uraani asioissa. Mutta nyt edes Venäjä ei ole uskaltanut kuin VIKISTÄ kun USA vie ydinmonopoliaan miten huvittaa päin seiniä.

- 2008 muuttui ydinteollisuus pysyvästi energianegatiiviseksi. Euroopan AINOA enää edes toimiva uraanikaivos Talvivaara tarvitsee 20kWh fossiilidieseliä tuottaakseen 1kWh ydinvoimaa! Jokainen tajuaa, ettei MITÄN järkeä.

- Mutta VAIN Putin uskalsi ilmoittaa usean kertaan, etteivät jatkossa halua lahjoittaa uraanirikasteitaan lännelle murto- osilla uraanin OIKEAN jalostuskustannuksien hinnasta! Venäjä romahdutti silloisen uraanin jalostuksen 5% tasoon. Ja jäi odottamaan USA vastaantuloa. Kun sitä EI tullut alkaa Venäjä sulkemaan USA:n uraanin ostoreittejä maailman merkittävämmästä uraanintuottaja maasta Kasaztanista. Ja Ukrainan sota syttyi.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Nokia on menneen talven lumia.
Viimeksi muokattu: : Andromeda.

Eduskuntavaalit 2015 05.04.2015 14:31 #3203

 • Zetor.
 • Zetor. hahmo
 • Poissa
 • Platinajäsen
 • Platinajäsen
 • Viestejä: 986
Onhan noita paranormaalin foorumin juttuja silloin tällöin vieraana tullut seurailtua.Niistä voi sitten todeta sen,että paranormaalit jutut ovat paranormaaleja juttuja.Salaliittojen suhteen on joissain kommenteissa havaittavissa tietyllä tavalla orientoitunutta poliittista pohjavirettä varsinkin silloin,kun lähteenä käytetään sitä erästä verkossa olevaa mediaa.Sitä paitsi aivan kuka tahansa voi lähes millä tahansa foorumilla käydä synkkää yksinpuhelua vaikkapa "huippuvideointien" avulla.
:silly:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Kaikki mikä on ilmassa,on irti!

Eduskuntavaalit 2015 06.04.2015 18:52 #3211

 • Andromeda
 • Andromeda hahmo
 • Poissa
 • Platinajäsen
 • Platinajäsen
 • Viestejä: 331

Zetor. kirjoitti: Onhan noita paranormaalin foorumin juttuja silloin tällöin vieraana tullut seurailtua.Niistä voi sitten todeta sen,että paranormaalit jutut ovat paranormaaleja juttuja.Salaliittojen suhteen on joissain kommenteissa havaittavissa tietyllä tavalla orientoitunutta poliittista pohjavirettä varsinkin silloin,kun lähteenä käytetään sitä erästä verkossa olevaa mediaa.Sitä paitsi aivan kuka tahansa voi lähes millä tahansa foorumilla käydä synkkää yksinpuhelua vaikkapa "huippuvideointien" avulla.
:silly:

Voi toki käydä yksinpuhelua. Kyseinen henkilö on kuitenkin omannut aiemmin hyvin korkean turvaluokituksen ydinvoima asioissa ja tietää tasan tarkkaan mistä puhuu. Wikipediaankin tms.voi syöttää tietoa kuka vaan eikä tiedon tarvitse olla kovinkaan hyvin ajan tasalla.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Nokia on menneen talven lumia.

Eduskuntavaalit 2015 07.04.2015 12:02 #3216

 • Zetor.
 • Zetor. hahmo
 • Poissa
 • Platinajäsen
 • Platinajäsen
 • Viestejä: 986

Andromeda kirjoitti:

Zetor. kirjoitti: Onhan noita paranormaalin foorumin juttuja silloin tällöin vieraana tullut seurailtua.Niistä voi sitten todeta sen,että paranormaalit jutut ovat paranormaaleja juttuja.Salaliittojen suhteen on joissain kommenteissa havaittavissa tietyllä tavalla orientoitunutta poliittista pohjavirettä varsinkin silloin,kun lähteenä käytetään sitä erästä verkossa olevaa mediaa.Sitä paitsi aivan kuka tahansa voi lähes millä tahansa foorumilla käydä synkkää yksinpuhelua vaikkapa "huippuvideointien" avulla.
:silly:

Voi toki käydä yksinpuhelua. Kyseinen henkilö on kuitenkin omannut aiemmin hyvin korkean turvaluokituksen ydinvoima asioissa ja tietää tasan tarkkaan mistä puhuu. Wikipediaankin tms.voi syöttää tietoa kuka vaan eikä tiedon tarvitse olla kovinkaan hyvin ajan tasalla.


Myöhään eilen illalla kuukkeloin kyseisen henkilön nimellä ja kyllähän sieltä sitten asiaan liittyvää löytyikin otsakkeesta mauri lappi-Suomi 24 keskustelut.

Siinä kyseistä henkilöä koskeva keskustelu alkoi tammikuussa 2015.

Tässä viestiketjussa mm.nimimerkki Saanut bannit muualta kirjoitti 21.1.2015 klo 14.30 näin "Se on yks katkera tyyppi joka on saanut fudut ydinvoimalasta.." En siteeraa enempää tätä viestiä mutta kyseinen viesti ei ole lainkaan positiivinen kuten eivät muutkaan asiaa koskevat viestit.

Mutta mikäli asia kiinnostaa,niin käykää lukemassa kyseinen viestiketju johon tosin kyseisen henkilön pieni tukijapiiri tuskin haluaa tutustua.

Kyllä eilen illalla tuli taas todettua se,että uudistunut kakkosnelonen on melko hankala käyttää.Siinä piti jonkin aikaa kikkailla ennen kuin kyseinen viestiketju avautui.

Voi olla niinkin,että tilanne korjaantuisi jos vaihtaisi käyttiksen vaikkapa Wintoosan uusimpaan versioon.Mutta miksi nähdä sellainen vaiva pelkästään kakkosnelosen takia?

:pinch: :whistle:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Kaikki mikä on ilmassa,on irti!

Eduskuntavaalit 2015 08.04.2015 12:39 #3219

 • Andromeda
 • Andromeda hahmo
 • Poissa
 • Platinajäsen
 • Platinajäsen
 • Viestejä: 331
Kakkosnelosella nyt kirjoitellaan mitä sattuu, toki ko. persoonalla on omat vastustajansa koska hän tietää salaisiksi luokitelluistakin ydinvoimahankkeista ja on kivenä mm. monen poliitikonkin kengässä. Tuollainen "tyhjäpäiseksi vihjaaminen" onkin hyvin tyypillistä vastapuolen toimintaa. Joitakin posteja olen hänen kanssaan vaihtanut ajan saatossa ja hyvin on kaveri perillä asioista.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Nokia on menneen talven lumia.

Eduskuntavaalit 2015 08.04.2015 17:48 #3229

 • Zetor.
 • Zetor. hahmo
 • Poissa
 • Platinajäsen
 • Platinajäsen
 • Viestejä: 986

Andromeda kirjoitti: Kakkosnelosella nyt kirjoitellaan mitä sattuu, toki ko. persoonalla on omat vastustajansa koska hän tietää salaisiksi luokitelluistakin ydinvoimahankkeista ja on kivenä mm. monen poliitikonkin kengässä. Tuollainen "tyhjäpäiseksi vihjaaminen" onkin hyvin tyypillistä vastapuolen toimintaa. Joitakin posteja olen hänen kanssaan vaihtanut ajan saatossa ja hyvin on kaveri perillä asioista.


Itse asiassa vaikkapa kakkosnelosella,paranormaalilla tai ihan millä tahansa foorumilla voi joku joskus kirjoitella ihan mitä mieleen juolahtaa kuitenkaan olematta kivenä vaikkapa joidenkin poliitikkojen kengässä.Sitä paitsi poliitikkoja ei kiinnosta mikään epämääräinen jorina eikä edes joidenkin asioista "hyvin perillä" olevien "aktivistien" pölinät.Näin ollen tulevan hallituksen ohjelman prioriteetti tuskin tule olemaan ydinvoima,uraani,Talvivaara saati sitten NATO.

Ja kuten hyvin tiedetään,niin tänään alkoi ennakkoäänestys.Kävin itsekin äänestämässä ja vakain tuumin ja harkiten tein valintani.En tosin vielä ole tsekannut sitä,että mitä valitsemani numerot voi tulkita numerologisesti.
:silly:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Kaikki mikä on ilmassa,on irti!

Eduskuntavaalit 2015 09.04.2015 14:14 #3239

 • Andromeda
 • Andromeda hahmo
 • Poissa
 • Platinajäsen
 • Platinajäsen
 • Viestejä: 331

Zetor. kirjoitti:

Andromeda kirjoitti: Kakkosnelosella nyt kirjoitellaan mitä sattuu, toki ko. persoonalla on omat vastustajansa koska hän tietää salaisiksi luokitelluistakin ydinvoimahankkeista ja on kivenä mm. monen poliitikonkin kengässä. Tuollainen "tyhjäpäiseksi vihjaaminen" onkin hyvin tyypillistä vastapuolen toimintaa. Joitakin posteja olen hänen kanssaan vaihtanut ajan saatossa ja hyvin on kaveri perillä asioista.


Itse asiassa vaikkapa kakkosnelosella,paranormaalilla tai ihan millä tahansa foorumilla voi joku joskus kirjoitella ihan mitä mieleen juolahtaa kuitenkaan olematta kivenä vaikkapa joidenkin poliitikkojen kengässä.Sitä paitsi poliitikkoja ei kiinnosta mikään epämääräinen jorina eikä edes joidenkin asioista "hyvin perillä" olevien "aktivistien" pölinät.Näin ollen tulevan hallituksen ohjelman prioriteetti tuskin tule olemaan ydinvoima,uraani,Talvivaara saati sitten NATO.

Ja kuten hyvin tiedetään,niin tänään alkoi ennakkoäänestys.Kävin itsekin äänestämässä ja vakain tuumin ja harkiten tein valintani.En tosin vielä ole tsekannut sitä,että mitä valitsemani numerot voi tulkita numerologisesti.
:silly:

Kyllähän se vaan kiinnostaa hallituksessa olevia puolueita. Nuo kaikki listaamasi ydinvoima, uraani, Talvivaara ja Nato kiinnostavat tuleviakin hallituksia. Eräs puolue haluaa pitää keskustelua yllä, ettei asiat pääse unohtumaan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Nokia on menneen talven lumia.

Eduskuntavaalit 2015 17.04.2015 20:11 #3332

 • Zetor.
 • Zetor. hahmo
 • Poissa
 • Platinajäsen
 • Platinajäsen
 • Viestejä: 986
Tässä on viime aikoina tullut käytyä vaalikiertueilla. :whistle: En tosin tekemässä mitään gallup-kyselyä vaan ihan muuten vaan on tullut käytyä eri puolueiden järjestämissä ulkoilmatilaisuuksissa ja täytyy sanoa,että tarjoilu on pelannut tosi hyvin. :woohoo: On ollut makkaraa,teetä,kahvia,nisupullaa yms.tarjolla. :silly: Ja ihan ilmaiseksi! :) Sitä paitsi olen tähän päivään mennessä itsekin tienannut neljä kuivamustekynää ja aika monta pinssiä! :cheer:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Kaikki mikä on ilmassa,on irti!

Eduskuntavaalit 2015 18.04.2015 19:36 #3342

 • Andromeda
 • Andromeda hahmo
 • Poissa
 • Platinajäsen
 • Platinajäsen
 • Viestejä: 331
Huomenna pitäisi sitten käydä äänestämässä. Sanonta Kepu pettää aina ei taida toteutua kuitenkaan näissä vaaleissa. Ehdokas on vielä hakusessa. Muutamia vaalikoneita olen testaillut ja olen huomannut että edustaja niinkuin puoluekkin vaihtuu helposti kun hiemankin eri painolla vastaa pariinkin kysymykseen.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Nokia on menneen talven lumia.

Eduskuntavaalit 2015 20.04.2015 13:53 #3352

 • Zetor.
 • Zetor. hahmo
 • Poissa
 • Platinajäsen
 • Platinajäsen
 • Viestejä: 986
No niin,eduskuntavaalit on nyt taputeltu loppuun ja eduskuntaan valittujen nimet ovat myös selvillä.Samoin tulevan pääministerin nimi.Mutta se,että millainen hallituspohja tulee olemaan ja keitä ovat tulevat ministerit,on tietysti vielä avoin kysymys.Sen jälkeen kun hallitus on muodostettu,niin seuraavien vuosien aikana tulee tietysti esille se,että onko hallitus onnistunut hyvin tehtävissään vai onko se pelkkä nappulahallitus.No,oli miten oli ja tulee mitä tulee,niin toivottavasti tulevan hallituksen ministerien kellot pysyvät Suomen ajassa eikä niitä siirretä osoittamaan vaikkapa Moskovan aikaa.....
:whistle: :pinch:

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Kaikki mikä on ilmassa,on irti!

Eduskuntavaalit 2015 24.04.2015 00:52 #3361

 • RaahenTiikeri
 • RaahenTiikeri hahmo Aiheen kirjoittaja
 • Poissa
 • Kultajäsen
 • Kultajäsen
 • Viestejä: 225
no niin.Ihan itselle mieluisa vaalitulos sieltä tuli.Mutta on tuossa vielä sorvaamista hallituksen eteen.
Voittajia keskusta,persut ja vihreät.Kokoomuksella kai jonkunlainen torjuntavoitto vaikka tappiota tulikin.Myös demareiden tappio kai lopulta kuitenkin oli arvattavissa,ei Antti Rinne vaan oikein vedonnut.

Vihreät ja Kokoomus eivät mene samaan hallitukseen,veikkaan samaa myös demareista ja kokoomuksesta.Eli olisiko se sitten keskusta-persut pohjalta (nämähän saanee tehtyä kompromissin kaikissa isoissa kysymyksissä) ja kokoomus-sdp linjalta otetaan kolmas iso.Ja jos demarit,niin sitten mahtuvat vielä vaikka vihreätkin mukaan.Jos kokoomus,niin sitten käännytään varmaan RKP:n suuntaan.Tosin vihreillä ja persuilla taitaisi olla jonkun verran sovittelemista yhteisen linjan löytymiseksi,mutta toisaalta varmaan jonkunlaiset lehmänkaupat onnistuu niittenkin välillä,uskoakseni hinkua hallitukseen on.
Kokoomuksen halusta hallitukseen en ole edes varma.Kanervan esiintyminen antoi vähän jotain sen tapaista ymmärtää A-Talkissa?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Juhlissa oli kolme kymmenen litran astiaa täynnä boolia. Kuinka paljon boolia jäi jäljelle kun kustakin juotiin 3 litraa?
 • Sivu:
 • 1
 • 2
Sivu luotiin ajassa: 0.291 sekuntia