Behind the Throne

Mirage IV - UFO-kohtaaminen, 7. maaliskuuta 1977:

"Minulle tuli vaikutelma, että takanamme on jonkinlainen kappale, joka oli valtavan suuri, paljon suurempi kuin Mirageni. Olimme järkyttyneitä kun laskeuduimme Luxeuiliin."

- Eversti René Giraud, Ranskan ilmavoimat.

Maaliskuun 7. 1977, kello 20:34, Majuri René Giraudi kytki autopilotin päälle Mirage IV:n ydinasekykyisestä yliäänipommittajasta yhdessä kapteeni Jean Paul Abrahamin kanssa, joka toimi navigaattorina. He olivat palaamassa yönavigointiharjoituksesta Luxeuilin lentotukikohtaan ja heidän sijaintinsa oli sillä hetkellä Chaumontissa Haute Marnessa. Lentokorkeus oli 9750 metriä ja nopeus 0.9 machia. Näkyvyys oli erinomainen.

He huomasivat kirkkaan valon tulevan kohti heidän Mirageaan suoraan vasemmalta ja olevan törmäyskurssilla heidän kanssaan. Ensimmäisenä ajatuksena oli, että se olisi hävittäjä. He ottivat radioyhteyden maatukikohtaan Contrexéville:ssä raportoidakseen ja tunnistaakseen. Huomattiin, että maatutka ei näyttänyt mitään, eikä muita lentokoneita tiedetty olevan alueella. Maavalvoja pyysi tarkastamaan hapen, sillä sen puute voisi paljastaa pilottien hallusinoivan.

Valo muuttui isommaksi ja isommaksi lähestyen heidän lentokonettaan takaoikealta. Pilotti lensi 0,98 mach:in nopeudella, kääntyi oikealle ja sen jälkeen vasemmalle varmistaakseen, että valo ei ollut heijastus ohjaamossa. Näiden liikkeiden jälkeen kummatkin piloteista tunnistivat valon olevan kiinteän ja tumman objektin edessä. Huolimatta väistöliikkeistä ufo pysyi tarkalleen heidän perässään muutamia sekunteja. Hyvin vaarallinen tilanne jos tuntematon objekti olisi vihamielinen. Sitten objekti kääntyi luoteeseen arviolta 2 machin nopeudella ja poistui Miragen vasemmalta puolelta.

Kun objekti näytti kadonneen, Giraudista tuntui, että heitä tarkkaillaan ja hän sanoi Abrahamille: "Huomaat vielä, se tulee takaisin."

Noin 45 sekuntia myöhemmin sama ufo tai joku täsmälleen samannäköinen ilmestyi Miragen taakse vasemmalle puolelle ja Giraud suoritti toisen väistöliikkeen, kaartaen yhä terävämmin oikealle 6,5 G:n voimalla ja taas vasemmalle. Ufo teki samat liikkeet ja lensi pois. Maa-asema ei vieläkään huomannut tutkassa mitään poikkeavaa ja Mirage palasi turvallisesti lentotukikohtaan Luxeuiliin.

   

Suuren Ranskalaisen lehden, VSD:n (www.vsd.fr), UFO-erikoisnumerossa No. 1 julkaistiin artikkeli tapauksesta. Kirjoittaja esittelee René Giraudin, joka aloittaa kertomuksensa:

"Sinä iltana, ollessani Arbois pommilaivueen johdossa, olin juuri palaamassa yölentoharjoituksesta Mirage IV pommittajalla navigaattorini, kapteeni Jean-Paul Abrahamin kanssa. Palasimme Luxeuliin 9 750 m lentokorkeudella ja noin 1 000 km/h nopeudella. Olimme Chaumontin yläpuolella kun hohtava valo lähestyi meitä. Se oli identtinen Mirage III hävittäjän signaalikeulavalon kanssa. Nukkuuko tutkavaloja Contrexévillessä? Objekti jatkaa lähestymistään samalla tasolla meidän kanssamme... Se ei ole normaali, sen pitäisi pysyä alapuolella. Varoitan maatutkavalvojaa, mutta hän vastaa, että mitään ei näy. Kohde lähestyy... Se ei ole lentokone eikä se ei ole ohjus. Kaarran varovasti oikealle. Se pysyy mukana käännöksessäni ja on lukkiutuneena lentoradalleni. Yht'äkkiä se kaartaa jyrkästi. Objekti jättäytyy suoraan taaksemme vähemmän kuin kilometrin päähän aivan kuin ottaakseen sijainnin ampuakseen meidät alas! Se lentää paljon vauhdikkaammin kuin minä... Tätä kestää 40 sekuntia! Ei ole mitään mitä voisin tehdä... Kaarran hitaasti alaspäin ja tämä esine lähtee uskomattomalla vauhdilla! 30 sekuntia sen jälkeen, kun olen ottanut taas suunnan lentotukikohtaan päin, sanon navigaattorilleni: "Varovasti, se esine tulee vielä takaisin!... Tuntuu kuin meitä tarkkailtaisiin!" Kaarran hyvin jyrkästi oikealle laitettuani moottorin täydelle teholle. Objekti pelaa samaa peliä uudelleen. Se tulee hyvin lähelle. Minulla on vaikutelma sen muodosta ja isosta koosta takanamme. Se on paljon isompi kuin Mirageni. Jean-Paul yrittää ottaa valokuvia. Käännyn eri suuntaan ja valo lähtee taas länteen fantastisella kiihtyvyydellä, tuottaen jonkunlaisen vanan... Kun laskeuduimme Luxeuiliin, olimme järkyttyneitä..."

Lähde: VSD Hors Série OVNIS N.1.

Ilmavoimien sisäisessä keskustelussa tapauksesta tuli selväksi, että tuntematon objekti oli ääntä nopeampi vaikkakin yliäänipamahdusta ei raportoitu alueella sillä hetkellä, eikä mitään muuta tunnettua liikennettä ollut alueella. Oli todella suuri anomalia, että ufo ei ilmestynyt ilmavalvonnan tutkanäyttöön.

Kaikki radiokeskustelut miehistön kanssa nauhoitettiin ja pidettiin jonkun aikaa mikä mahdollisti keskustelun kirjoittamisen.

Giraud, joka jäi ilmavoimista pois everstinä, kertoi kokemuksestaan julkisuudessa muutaman kerran, mukaanlukien Ranskan kansallisessa TV:ssä. Vaikka vielä ei voida spekuloida objektin alkuperää, hän teki selväksi että ufo liikkui aktiivisesti pysyäkseen Miragen lähellä ja teki vastaliikkeitä kun Mirage teki väistöliikkeitä, aivan kuin äly ohjaisi sitä.

Tämä tapaus on listattu Dominique Weinsteinin kuuluisiin lähi-ohilentoihin lentkoneen ja ufon välillä.

Tämä tapaus on huomioitu ilmailun ufo-kohtaamisten joukossa muun muassa kuuluisassa Ranskan COMETA-raportissa vuonna 1999. Cometa-raportin on laatinut ryhmä korkea-arvoisia virkamiehiä ilmavoimista, entisiä asiantuntijoita Ranskan puolustusinstituutista, ja muita, aikomuksenaan toimittaa se Rankan presitentille Jacques Chiracille ja hänen pääministerilleen Lionel Jospinille varoittaakseen heitä, että ufo ilmiön ollessa erittäin todennäköisesti maan ulkopuolista alkuperää, tarve vakavalle harkinnalle asian puolustuksellisista näkökulmista olisi ilmeistä.

LÄHTEET: 

* "The UFO evidence - Volume II", by Richard Hall, NICAP, page 95. 

* "Les OVNI et la défense: à quoi doit-on se préparer?" association COMETA (The French COMETA Report), Page 9. 

* "OVNIS (n° 1) - LES PREUVES SCIENTIFIQUES" Special issue VSD, Jujy 1998, "Témoignages: Pilotes & Scientifiques Parlent" insert: Colonel René Giraud: "Je me sentais observé", page 28, by Bernard Thouanel. 

TEKSTI ON SUOMENNETTU SIVULTA:

http://www.ufologie.net/htm/giraud77.htm